Grillet fiken- og ruccolasalat

Grillet fiken- og ruccolasalat

Lær hvordan du lager en smakfull grillet fiken og ruccolasalat. Perfekt for sommermiddager eller som forrett. Enkel å lage og full av smak!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 8 store svarte missionfiken eller 12 grønne fiken
  • 1/2 kopp ekstra jomfrolivolje pluss ekstra til pensling av fiken
  • 1/3 kopp pluss 3 spiseskjeer lagret balsamicoeddik, delt
  • Salt og nykvernet svart pepper etter smak
  • 1/2 pund ruccola
  • 1/2 pund ricotta salata, revet
  • 1/4 pund prosciutto di Parma, juliennet

Fremgangsmåte

  1. 1Skyll og trim stilkenden av fiken, og del dem på langs. Visp inn olivenolje i 1/3 kopp balsamicoeddik og smak til med salt og pepper. Vend ruccolaen i vinaigretten. Lett børst fikenene med olivenolje og krydre med salt og pepper. Grill eller stek fikenene under grillen i ett minutt på hver side. Ta fikenene av varmen og vend dem med de resterende 3 spiseskjeene balsamicoeddik. Legg fikenene på en seng av grønne blader, og dryss over ost og prosciutto før servering.