
Grillet fiken- og ruccolasalat
Lær hvordan du lager en smakfull grillet fiken og ruccolasalat. Perfekt for sommermiddager eller som forrett. Enkel å lage og full av smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 8 store svarte missionfiken eller 12 grønne fiken
- 1/2 kopp ekstra jomfrolivolje pluss ekstra til pensling av fiken
- 1/3 kopp pluss 3 spiseskjeer lagret balsamicoeddik, delt
- Salt og nykvernet svart pepper etter smak
- 1/2 pund ruccola
- 1/2 pund ricotta salata, revet
- 1/4 pund prosciutto di Parma, juliennet
Fremgangsmåte
- 1Skyll og trim stilkenden av fiken, og del dem på langs. Visp inn olivenolje i 1/3 kopp balsamicoeddik og smak til med salt og pepper. Vend ruccolaen i vinaigretten. Lett børst fikenene med olivenolje og krydre med salt og pepper. Grill eller stek fikenene under grillen i ett minutt på hver side. Ta fikenene av varmen og vend dem med de resterende 3 spiseskjeene balsamicoeddik. Legg fikenene på en seng av grønne blader, og dryss over ost og prosciutto før servering.

