Helgrillet japansk aubergine med sitron og soyasaus
oppskrift på hele grillede japanske auberginer med frisk sitron og smakfull soyasaus. enkel å lage, perfekt som forrett eller lett måltid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 spiseskjeer soyasaus
- 2. 4 teskjeer sitronsaft
- 3. 2 teskjeer olivenolje
- 4. 4 japanske auberginer (ca. 450 gram)
- 5. 1/4 kopp katsuobushi, tørkede, skårne bonito-flak (en type tunfisk), valgfritt
Fremgangsmåte
- 11. Visp sammen soyasaus, sitronsaft og olivenolje i en bolle for å lage dressingen; sett til side. Skjær et rundt snitt i stilkenden på hver aubergine (dette gjør det lettere å skrelle auberginen). Stikk noen hull i auberginene med en pinne eller gaffel for å slippe ut damp når de grilles. Forvarm en grill til middels varme. Grill i omtrent 8 minutter, og snu auberginene en kvart omdreining hver 2. minutt. Prøv å grille auberginen rundt hele. Test om auberginene er ferdige ved å trykke lett på sidene med en tang. Hvis de gir etter, er de ferdige. Overfør auberginene til en tallerken. Så snart auberginene er avkjølt nok til å håndteres, skrell forsiktig av skinnet (skinnet løsner lettere hvis auberginen er varm; la den ikke bli helt avkjølt). Når du har fjernet skinnet, fjern stilkene, og skjær hver aubergine i 4 biter på skrå. Overfør aubergineskivene til et fat. Drypp over dressingen, strø over bonito, og server.
- 22. Visp sammen soyasaus, sitronsaft og olivenolje i en bolle for å lage dressingen; sett til side. Skjær et rundt snitt i stilkenden på hver aubergine (dette gjør det lettere å skrelle auberginen). Stikk noen hull i auberginene med en pinne eller gaffel for å slippe ut damp når de grilles.
- 33. Forvarm en grill til middels varme. Grill i omtrent 8 minutter, og snu auberginene en kvart omdreining hver 2. minutt. Prøv å grille auberginen rundt hele. Test om auberginene er ferdige ved å trykke lett på sidene med en tang. Hvis de gir etter, er de ferdige. Overfør auberginene til en tallerken.
- 44. Så snart auberginene er avkjølt nok til å håndteres, skrell forsiktig av skinnet (skinnet løsner lettere hvis auberginen er varm; la den ikke bli helt avkjølt). Når du har fjernet skinnet, fjern stilkene, og skjær hver aubergine i 4 biter på skrå. Overfør aubergineskivene til et fat. Drypp over dressingen, strø over bonito, og server.

