Aspargessalsa med guacamole og chips

Aspargessalsa med guacamole og chips

oppskrift på asparagus guacamole med sprø chips, perfekt som forrett eller snacks. enkelt å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 medium Anaheim-chili (eller for ekstra sterkhet, 1 serrano-chili)
  • 2. 1 ts olivenolje
  • 3. 5 eller 6 friske aspargesstenger, endene trimmet
  • 4. 1/2 kopp fettfri naturell yoghurt
  • 5. 2 mellomstore avokadoer, kuttet i terninger (ca. 2 kopper)
  • 6. 1 plommetomat, frøet og hakket
  • 7. 1 ss hakket grønn løk
  • 8. 1/4 kopp hakket fersk koriander
  • 9. 1 ss fersk limesaft (eller mer etter smak)
  • 10. En klype hvitløkspulver
  • 11. 1/2 ts salt
  • 12. 1/2 ts nykvernet svart pepper
  • 13. Stekte tortillachips

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm broiler. Med rubberhansker på for å beskytte huden, gni chili med olje; grill i 5 minutter, snu med tang slik at alle sider blir forkullet. Overfør til en plastpose, forsegl og la den dampe i 10 minutter. Fjern stilk, skinn og frø fra chilien og hakk den i terninger. Sett til side. (Fjern hanskene først når du er ferdig med å håndtere chilien.) Fyll en middels stor stekepanne med vann til halvparten og kok opp. Forbered en middels stor bolle med isvann. Legg aspargesstenger i det kokende vannet i 3 til 4 minutter, eller til de akkurat er møre. Ta opp og dypp stengene i isvann for å stoppe kokeprosessen og bevare fargen. Når de er avkjølt, fjern, tørk grundig og hakk i 2,5 cm store biter. Overfør til en blender eller foodprocessor, tilsett yoghurt og avocado, og kjør til det er glatt. Overfør til en serveringsskål og rør inn de resterende ingrediensene (unntatt chips). Server med stekte tortillachips.
  2. 22. Forvarm broiler. Med rubberhansker på for å beskytte huden, gni chili med olje; grill i 5 minutter, snu med tenger slik at alle sider blir forkullet. Overfør til en plastpose, forsegl og la den dampe i 10 minutter. Fjern stilk, skinn og frø fra chilien og hakk den i terninger. Sett til side. (Fjern hanskene først når du er ferdig med å håndtere chilien.) Fyll en middels stor stekepanne med vann til halvparten og kok opp. Forbered en middels stor bolle med isvann. Legg aspargesstengene i det kokende vannet i 3 til 4 minutter, eller til de akkurat er møre. Ta opp og dypp stengene i isvann for å stoppe kokeprosessen og bevare fargen. Når de er avkjølt, fjern, tørk grundig og hakk i 2,5 cm store biter. Overfør til en blender eller foodprocessor, tilsett yoghurt og avocado, og kjør til det er glatt. Overfør til en serveringsskål og rør inn de resterende ingrediensene (unntatt chips). Server med stekte tortillachips.