Kokosbiscotti

Kokosbiscotti

oppskrift på kokosbiscotti, sprø og smakfulle kjeks med kokos. perfekt til kaffen eller som gave. enkel å lage hjemme.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk

Ingredienser

  • 1 1/2 kopper usøtet kokosflak
  • 1 kopp sukker
  • 2 kopper hvetemel
  • 1 teskje bakepulver
  • 1/4 teskje natron
  • 1/4 teskje salt
  • 1/3 kopp kokosolje
  • 1 teskje ren vaniljeekstrakt
  • 1/2 kopp saltede macadamianøtter, hakket
  • 1 kopp melis
  • 2 spiseskjeer kokosmelk
  • 1/8 til 1/4 teskje kokosekstrakt
  • Grovt sukker, til dekorasjon

Fremgangsmåte

  1. 1Plasser rakkene i den øvre og nedre tredjedelen av ovnen; forvarm til 175 grader Celsius. Spre 1 kopp kokosflak på et bakepapirkledd stekebrett og stek til de er lett ristet, ca. 3 minutter. La dem avkjøle helt. Overfør til en food processor; tilsett sukker og puls til det er finmalt. Legg et lag med bakepapir på to bakeplater.
  2. 2Visp sammen kokos-sukkerblandingen, melet, bakepulver, natron og salt i en bolle. Smelt kokosoljen i mikrobølgeovnen; tilsett den i melet sammen med vanilje og 1/3 kopp vann, og bland med en tresleiv til en fast deig dannes. Rør inn macadamianøttene og de resterende 1/2 koppen kokosflak; kna forsiktig til deigen samler seg.
  3. 3Del deigen i to og form til to 23 x 5 cm lange ruller; plasser én rull på hver bakeplate. Stek, bytt plass på platene underveis, til rullene er faste og gylne, ca. 25 minutter. Reduser ovnstemperaturen til 150 grader Celsius.
  4. 4La rullene avkjøle i 10 minutter, overfør deretter til et skjærebrett; skjær diagonalt i 2 cm tykke skiver med en serrert kniv. Legg skivene med snittflaten ned på bakeplatene. Stek, snu underveis, til de er lett gylne og midten fortsatt har litt motstand, 20–25 minutter. La avkjøle helt på bakeplatene. (Biscottien vil bli sprøere etter hvert som de avkjøles.)
  5. 5Visp sammen melis, kokosmelk og kokosessens til en jevn glasur. Dypp biscotti i glasuren; dryss over grovt sukker.
  6. 6Fotografert av Levi Brown