Eple- og gresskarmuffins

Eple- og gresskarmuffins

Lær å lage deilige apple pumpkin muffins med denne enkle oppskriften. Perfekt til høst, frokost eller som en søt snack. Enkel og rask å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1 1/2 kopper fullkornsmel
  • 1 kopp usøtet hvetemel
  • 1 1/2 kopper råsukker
  • 1 spiseskje gresskarpietrekrydder
  • 1 teskje natron
  • 1/2 teskje salt
  • 2 egg
  • 1 kopp hermetisk gresskar
  • 1/2 kopp vegetabilsk olje
  • 2 kopper skrelte og hakkede epler
  • 3 spiseskjeer smør, myknet
  • 1/2 kopp råsukker
  • 1/4 kopp fullkornsmel
  • 1 teskje malt kanel

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør 24 muffinsformer, eller bruk papirformer.
  2. 2Bland 1 ½ kopper fullkornsmel, hvetemel, 1 ½ kopper råsukker, gresskarpietspice, natron og salt i en stor bolle. Visp sammen egg, gresskar og olje i en liten bolle. Rør eggeblandingen inn i melblandingen til det akkurat er fuktig; vend inn epler. Fyll muffinsformene to tredjedeler.
  3. 3Bland smør, ½ kopp råsukker, ¼ kopp fullkornsmel og kanel i en liten bolle; strø over muffingene.
  4. 4Stek i den forvarmede ovnen til de er gylne og en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 18 til 22 minutter. La dem avkjøle i 5 minutter før de tas ut av muffinsformene og settes på avkjølingsrist.