Balsamico-grillet kyllingfinger-sandwich med soltørkede tomater og urtet geitost-spread

Balsamico-grillet kyllingfinger-sandwich med soltørkede tomater og urtet geitost-spread

oppskrift på smakfulle balsamic grillet kyllingfinger sandwiches med soltørkede tomater og urtet geitostspread, perfekte til forretter eller lunsj.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 ¼ pund benfri kyllingbryst
  • 1 kopp balsamicoeddik
  • ¼ kopp ekstra jomfrolivolje
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • Salt
  • Pepper
  • 1 kopp soltørkede tomater, bløtlagt i 15 minutter i varmt vann
  • 225 gram kremet geitost
  • ¼ kopp rømme
  • 2 ss hakkede ferske oregano-blader
  • 2 ss hakkede ferske basilikumblader
  • 2 ss hakkede ferske timianblader
  • 1 pund focacciabrød

Fremgangsmåte

  1. 1Bland kyllingbrystene, eddik, olivenolje og hvitløk. Krydre med salt og pepper. Mariner i minst 4 timer eller over natten.
  2. 2Forvarm grillen.
  3. 3Ta kyllingen ut av marinaden. Legg kyllingen på grillen og grill i 4 minutter på hver side, eller til saften er klar. Ta kyllingen av grillen og sett den til side.
  4. 4I en food processor, bland soltørkede tomater, geitost, rømme, oregano, basilikum og timian. Kjør til det er godt blandet. Krydre osteblandingen med salt og pepper. Sett til side.
  5. 5Del hvert kyllingbryst i to. Du skal ha 18 biter som hver er omtrent 2 gram. Kutt focacciaen i 18 firkanter på 3 tommer (ca. 7,5 cm) per side. Del hver firkant i to horisontalt. Smør soltørket tomat- og geitostblandingen på den nederste halvdelen av hver focacciabit. Legg en kyllingbit oppå. Legg den øverste delen av brødet oppå kyllingen. Server ved romtemperatur.