Balsamico-grillet kyllingfinger-sandwich med soltørkede tomater og urtet geitost-spread
oppskrift på smakfulle balsamic grillet kyllingfinger sandwiches med soltørkede tomater og urtet geitostspread, perfekte til forretter eller lunsj.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 ¼ pund benfri kyllingbryst
- 1 kopp balsamicoeddik
- ¼ kopp ekstra jomfrolivolje
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- Salt
- Pepper
- 1 kopp soltørkede tomater, bløtlagt i 15 minutter i varmt vann
- 225 gram kremet geitost
- ¼ kopp rømme
- 2 ss hakkede ferske oregano-blader
- 2 ss hakkede ferske basilikumblader
- 2 ss hakkede ferske timianblader
- 1 pund focacciabrød
Fremgangsmåte
- 1Bland kyllingbrystene, eddik, olivenolje og hvitløk. Krydre med salt og pepper. Mariner i minst 4 timer eller over natten.
- 2Forvarm grillen.
- 3Ta kyllingen ut av marinaden. Legg kyllingen på grillen og grill i 4 minutter på hver side, eller til saften er klar. Ta kyllingen av grillen og sett den til side.
- 4I en food processor, bland soltørkede tomater, geitost, rømme, oregano, basilikum og timian. Kjør til det er godt blandet. Krydre osteblandingen med salt og pepper. Sett til side.
- 5Del hvert kyllingbryst i to. Du skal ha 18 biter som hver er omtrent 2 gram. Kutt focacciaen i 18 firkanter på 3 tommer (ca. 7,5 cm) per side. Del hver firkant i to horisontalt. Smør soltørket tomat- og geitostblandingen på den nederste halvdelen av hver focacciabit. Legg en kyllingbit oppå. Legg den øverste delen av brødet oppå kyllingen. Server ved romtemperatur.



