Kremet brokkoligrateng

Kremet brokkoligrateng

Lær hvordan du lager en kremet brokkoli casserole som er perfekt for hele familien. Rask, enkel og smakfull oppskrift for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 pakke (16 unser) frossen brokkoli, tint
  • 2. 2 ss smør
  • 3. 1/4 ts salt
  • 4. 2 ss hvetemel
  • 5. 2 kopper melk
  • 6. 1 pakke (8 unser) kremost, i terninger
  • 7. 1 kopp knuste smørkjeks

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  2. 22. Legg brokkoli i en damper over 2,5 cm kokende vann, og dekk til. Kok til den er mør, men fortsatt fast, ca. 4 til 6 minutter; sil av vannet.
  3. 33. Smelt smør i en stor kjele over middels varme. Rør inn salt, mel og melk. Kok opp under konstant omrøring til det er tykt og boblende. Rør inn kremost til den er smeltet. Ta av varmen, og rør inn brokkolien.
  4. 44. Strø 1/2 kopp knuste kjeks over bunnen av en ildfast form på 1 1/2 liter. Hell brokkoliblandingen forsiktig i formen, og topp med resten av de knuste kjeksene.
  5. 55. Stek i forvarmet ovn i 30 minutter.