Tortellini gratinert med sopp og pastinakk "Béchamel"
Lær hvordan du lager en kremet tortellini gratinata med sopp og parsnip béchamel. En smakfull og enkel rett for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 12 unser pastinakk
- 2. 2 1/2 kopper hel melk, delt
- 3. 1 kopp ferskrevet Parmesanost, delt
- 4. En stor klype ferskrevet muskatnøtt
- 5. 4 1/2 spiseskjeer smør, delt
- 6. 1 1/4 pund baby portobello-sopper (portobellini), tynne skiver
- 7. 2 store hvitløksfedd, finhakket
- 8. 2 teskjeer finhakket fersk rosmarin
- 9. 3 pakker à 8–9 unser ostefylte tortellini eller tortelloni
- 10. 6 unser importert kremet Gorgonzola dolce-ost, skåret i små biter (omtrent 1 1/2 kopper)
- 11. Ingrediensinfo: Gorgonzola dolce er mildere og mykere enn vanlig Gorgonzola.
Fremgangsmåte
- 11. Kok pastinakk i en middels stor kjele med kokende, saltet vann til de er veldig møre, ca. 20 minutter. Sil av vannet; sett kjelen til side. Overfør pastinakken til en foodprocessor. Tilsett 1 ½ kopp melk. Kjør til glatt puré. Mens maskinen går, tilsett gradvis den resterende koppen melk gjennom matingslangen. Tilsett ¾ kopp Parmesanost og muskatnøtt; kjør godt sammen. Hell sausen tilbake i den reserverte kjelen. La den småkoke på lav varme til den er redusert til ca. 3 kopper, og rør ofte, ca. 5 minutter. Smak til béchamelsausen med salt og nykvernet svart pepper. Smelt 2 ½ ss smør i en stor, tung stekepanne over middels høy varme. Tilsett sopp, hvitløk og rosmarin. Sauter til soppen er brun og myk, ca. 6–7 minutter. Krydre med salt og pepper etter smak. FORBEREDING: Béchamelsausen og soppen kan lages dagen før. Avkjøl, dekk til separat, og oppbevar i kjøleskap. Varm béchamelsausen opp før bruk. Forvarm ovnen til 200°C (400°F). Smør en ildfast form med kapasitet på 12 kopper. Kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er akkurat mør, men fortsatt fast å bite i, og rør av og til. Sil av vannet og ha pastaen tilbake i kjelen. Tilsett de resterende 2 ss smør og vend godt. Rør inn soppsmør. Overfør pastaen til den forberedte ildfaste formen. Fordel béchamelsausen over, dryss med Gorgonzola, og deretter resten av Parmesanosten. Stek pastaen til den er gjennomvarm og sausen bobler, ca. 18–20 minutter. Hvis ønskelig, gratiner under grill i ca. 2 minutter til toppen er gyllen. La den hvile i 10 minutter før servering.
- 22. Kok pastinakk i en middels stor kjele med kokende, saltet vann til de er veldig møre, ca. 20 minutter. Sil av vannet; sett kjelen til side. Overfør pastinakken til en foodprocessor. Tilsett 1 ½ kopp melk. Kjør til glatt puré. Mens maskinen går, tilsett gradvis den resterende koppen melk gjennom matingslangen. Tilsett ¾ kopp Parmesanost og muskatnøtt; kjør godt sammen. Hell sausen tilbake i den reserverte kjelen. La den småkoke på lav varme til den er redusert til ca. 3 kopper, og rør ofte, ca. 5 minutter. Smak til béchamelsausen med salt og nykvernet svart pepper.
- 33. Smelt 2 ½ ss smør i en stor, tung stekepanne over middels høy varme. Tilsett sopp, hvitløk og rosmarin. Sauter til soppen er brun og myk, ca. 6–7 minutter. Krydre med salt og pepper etter smak. FORBEREDING: Béchamelsausen og soppen kan lages dagen før. Avkjøl, dekk til separat, og oppbevar i kjøleskap. Varm béchamelsausen opp før bruk.
- 44. Forvarm ovnen til 200°C (400°F). Smør en ildfast form med kapasitet på 12 kopper. Kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er akkurat mør, men fortsatt fast å bite i, og rør av og til. Sil av vannet og ha pastaen tilbake i kjelen. Tilsett de resterende 2 ss smør og vend godt. Rør inn soppsmør. Overfør pastaen til den forberedte ildfaste formen. Fordel béchamelsausen over, dryss med Gorgonzola, og deretter resten av Parmesanosten.
- 55. Stek pastaen til den er gjennomvarm og sausen bobler, ca. 18–20 minutter. Hvis ønskelig, gratiner under grill i ca. 2 minutter til toppen er gyllen. La den hvile i 10 minutter før servering.





