Lambekoteletter og spinat- og nepepuré

Lambekoteletter og spinat- og nepepuré

Lær hvordan du lager saftige lammebiffer med kremet spinat og myk turnip purée. En smakfull og enkel rett for alle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 1/2 pund neper, skrelt og delt i 2,5 cm store biter
  • Kosher-salt
  • 1/2 kopp kremfløte
  • 3 teskjeer olivenolje, fordelt
  • 2 1/2 pund lammerygg (1 eller 2 ryggstykker), bein renset
  • Nykvernet svart pepper
  • 5 kvister timian, fordelt
  • 1 kopp tørr Marsala
  • 1 hvitløksfedd, skrelt
  • 2 bunt frisk spinat, trimmet

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200°C. Kok nepe i en stor kjele med kokende, saltet vann til de er møre, ca. 10–15 minutter. Sil av vannet. Returner nepen til kjelen; tilsett fløte. Kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke til fløten dekker nepen, ca. 4 minutter. Puré nepen med en stavmikser eller i en food processor til den er glatt. Dekk til og hold varm.
  2. 2I mellomtiden, varm opp 1 teskje olje i en stor, ovnsfast stekepanne over middels høy varme. Krydre lammekjøttet med salt og pepper. Stek med fettsiden ned til den er brun, ca. 5–8 minutter. Vend lammekjøttet. Legg 4 kvister timian under kjøttet; sett det i ovnen. Stek til en hurtigtermometer som er stukket inn i midten viser 52°C for medium-rare, ca. 15–25 minutter. La det hvile på en tallerken i 10 minutter.
  3. 3Hell av fettet fra pannen; tilsett Marsala. Kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke, mens du rører og skraper opp de brune bitene fra bunnen av pannen, til det er redusert til halvparten, ca. 5–8 minutter.
  4. 4I mellomtiden, varm opp de resterende 2 teskjeene olje i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett hvitløk og den siste timiankvisten; rør til det begynner å bli brunt, ca. 1 minutt. Kast hvitløken og timianen. Tilsett spinat, en håndfull av gangen, og vend den slik at den faller litt sammen mellom tilsetningene. Krydre med salt og pepper. Kok til spinaten er mør, ca. 4 minutter.
  5. 5Skjær lammekjøttet mellom bena i koteletter og server med spinat, nepepuré og Marsalasaus.