
Cubanske biffsmørbrød
oppskrift på cuban steak sandwiches. lær hvordan du lager saftige og smakfulle cuban sandwiches hjemme. perfekt for en rask lunsj eller middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 1/2 pund flankbiff
- 1 kopp olivenolje
- 1 kopp ferske korianderblader
- 1/2 kopp fersk basilikum
- 1/2 kopp fersk flatbladpersille
- 1/4 kopp fersk limejuice
- 5 hvitløksfedd
- 1 spiseskje kosher salt, pluss mer til smak
- 1 (35 cm) ciabattabrod
- 2 spiseskjeer rapsolje
- 1 middels løk, tynne skiver
Fremgangsmåte
- 1Del steken i to jevne deler og legg dem i en forseglet plastpose eller en beholder. Ha olivenolje, koriander, basilikum, persille, limesaft, hvitløk og 1 spiseskje salt i en blender og kjør til det er jevnt blandet. Sett til side ½ kopp av urte-olje-blandingen og oppbevar den i kjøleskapet. Tilsett resten av blandingen i kjøttet, fordel jevnt, og la det marinere i kjøleskapet i minst 3 timer.
- 2Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
- 3Skjær ciabattabruet langs med og fjern eventuelt overflødig brød fra innsiden.
- 4Ta kjøttet ut av marinaden; kast marinaden. Legg det på et kjøkkenpapir og tørk av overflødig marinade. Varm opp en grillpanne på middels høy varme og tilsett 1 spiseskje rapsolje. Når pannen er varm, legg i kjøttet og stek til det er medium-rare, ca. 4 til 5 minutter på hver side, avhengig av tykkelsen. Legg kjøttet på et skjærebrett og dekk med aluminiumsfolie. Gjenta med den andre delen av kjøttet, og tilsett mer olje om nødvendig.
- 5Legg brødet direkte på ovnsristen og rist det i ca. 5 minutter.
- 6Varm opp den resterende spiseskjeen med olje i grillpannen på middels høy varme. Tilsett løk og stek til den begynner å bli brun, men fortsatt sprø, ca. 1 minutt. Ta av varmen og krydre med salt etter smak.
- 7Bruk den reserverte urte-olje-blandingen til å pensle innsiden av begge brødhalvdelene. Skjær steken i tynne skiver på skrå og legg dem på den nederste halvdelen av brødet. Topp med løk og legg den øverste brødhalvdelen over. Skjær i kvartaler og server.