Pastinakkinnbakt djevel på hesteryggen
Lær hvordan du lager deilige parsnip-omviklede devils on horseback. En unik og smakfull forrett perfekt for alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1. 1 middels stor pastinakk (ca. 250 gram, helst 5–8 cm bred), skrelt
- 2. 1/4 kopp lavsaltet soyasaus eller tamari
- 3. 1 teskje røkt paprika
- 4. 5 spiseskjeer vegetabilsk olje, delt
- 5. 100 gram blåmuggost (ca. 2/3 kopp)
- 6. 24 store utpakkede dadler, helst Medjool
- 7. 24 røkte mandler
- 8. 24 trepinner, bløtlagt i vann
Fremgangsmåte
- 11. Sett en rist i midten av ovnen; forvarm til 230°C. Skjær parsnip veldig tynt med en grønnsaksskreller for å lage brede, lange bånd. Visp sammen soyasaus, paprika og 1/4 kopp olje i en middels stor bolle. Tilsett parsnipbåndene, vend godt og la det stå i 10 minutter. I mellomtiden, fyll heftig med 1/2 teskje ost i hver dadel. Plasser 1 mandel i midten av hver. Pakk parsnipbånd rundt hver dadel, bruk eventuelt 2 bånd for å dekke midtpartiet av dadelen; sett til side soyasausblandingen. Fest båndene med en tannpirker. Legg dadlene på et bakepapirkledd stekebrett med kant. Stek i 5 minutter, fjern deretter tannpirkerne og pensle med soyasausblandingen. Fortsett å steke til parsnipbåndene er brune og litt sprø, omtrent 3 minutter til. Server umiddelbart.
- 22. Sett en rist i midten av ovnen; forvarm til 230°C. Skjær parsnip veldig tynt med en grønnsaksskreller for å lage brede, lange bånd.
- 33. Visp sammen soyasaus, paprika og 1/4 kopp olje i en middels stor bolle. Tilsett parsnipbåndene, vend godt og la det stå i 10 minutter.
- 44. I mellomtiden, fyll heftig med 1/2 teskje ost i hver dadel. Plasser 1 mandel i midten av hver. Pakk parsnipbånd rundt hver dadel, bruk eventuelt 2 bånd for å dekke midtpartiet av dadelen; sett til side soyasausblandingen. Fest båndene med en tannpirker. Legg dadlene på et bakepapirkledd stekebrett med kant.
- 55. Stek i 5 minutter, fjern deretter tannpirkerne og pensle med soyasausblandingen. Fortsett å steke til parsnipbåndene er brune og litt sprø, omtrent 3 minutter til. Server umiddelbart.
- 66. Forberedelse: Dadler kan settes sammen 1 dag i forveien; dekk til og oppbevar i kjøleskap. Ta dem ut av kjøleskapet og la dem komme til romtemperatur før baking.
- 77. Dadler kan settes sammen 1 dag i forveien; dekk til og oppbevar i kjøleskap. Ta dem ut av kjøleskapet og la dem komme til romtemperatur før baking.