
Butterscotch Pecan Thins
Lær hvordan du lager deilige og sprø butterscotch pecan thins. Perfekt som snacks eller dessert. Enkel oppskrift med steg-for-steg instruksjoner.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- 1 1/2 staver (3/4 kopp) usaltet smør, myknet
- 1 kopp lett pakket brunt sukker
- 1 stort egg
- 1 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- 1 1/2 kopper hvetemel
- 3/4 teskje dobbelvirkende bakepulver
- 1/2 teskje salt
- omtrent 48 pekannøtterhalvdeler
Fremgangsmåte
- 1I en bolle med en elektrisk mikser pisker du smør og brunt sukker til blandingen er lys og luftig, og rører inn egget og vaniljen. I en annen bolle siktet du sammen mel, bakepulver og salt, og blander det inn i deigen til den er fast nok til å håndtere. Del deigen i to, og på et stykke bakepapir former du hver halvdel til en 15 cm lang logg, med bakepapiret som guide. Pakk loggene inn i bakepapiret og la dem stå i kjøleskapet i minst 4 timer eller over natten. Forvarm ovnen til 175°C. Skjær loggene i 0,6 cm tykke skiver med en skarp kniv, legg skivene med 7,5 cm mellomrom på lettrørt bakepapir på stekeplater, og trykk en pecannøtthalvdel ned i hver kjeks. Stek kjeksene i midten av ovnen i 10 til 12 minutter, eller til de er gylne, og la dem avkjøle på stekeplatene i 1 minutt. Overfør kjeksene til avkjølingsrist og la dem avkjøle helt.
- 2I en bolle med elektrisk mikser pisker du smør og brunt sukker til blandingen er lys og luftig, og rører inn egget og vaniljen. I en annen bolle siktet du sammen mel, bakepulver og salt, og blander det inn i deigen til den er fast nok til å håndtere. Del deigen i to, og på et stykke bakepapir former du hver halvdel til en 15 cm lang logg, med bakepapiret som guide. Pakk loggene inn i bakepapiret og la dem stå i kjøleskapet i minst 4 timer eller over natten.
- 3Forvarm ovnen til 175°C. Skjær loggene i 0,6 cm tykke skiver med en skarp kniv, legg skivene med 7,5 cm mellomrom på lettrørt bakepapir på stekeplater, og trykk en pecannøtthalvdel ned i hver kjeks. Stek kjeksene i midten av ovnen i 10 til 12 minutter, eller til de er gylne, og la dem avkjøle på stekeplatene i 1 minutt. Overfør kjeksene til avkjølingsrist og la dem avkjøle helt.