Figgefingerkjeks

Figgefingerkjeks

oppskrift på fig thumbprint cookies, perfekte småkaker med peanøttsmør og syltetøy. enkel å lage og perfekte til kaffen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 27 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk

Ingredienser

  • Kokie:
  • 2 2/3 kopper hvetemel
  • 1/2 teskje natron
  • 1/2 teskje salt
  • 1 1/2 kopper melis
  • 1/2 kopp usaltet smør
  • 2 egg
  • 2 teskjeer vaniljeekstrakt
  • Fyll med fiken:
  • 1/2 pund ferske fiken
  • 1/3 kopp honning
  • 1/4 teskje malt kanel
  • 1/8 teskje malt muskatnøtt
  • 1 spiseskje sitronsaft, eller etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  2. 2Bland mel, natron og salt i en bolle.
  3. 3Pisk sukker og smør med en elektrisk mikser i en stor bolle til det er luftig.
  4. 4Pisk inn eggene, ett om gangen, til de er godt blandet; rør inn vaniljeekstrakt.
  5. 5Vend inn melet og bland det godt inn i deigen.
  6. 6Ha fiken, honning, kanel og muskatnøtt i en food processor; puls til det er jevnt.
  7. 7Rør inn sitronsaft til fyllet er litt tynnere enn syltetøy.
  8. 8Form deigen til 2,5 cm store kuler; legg dem på et bakepapirkledd stekebrett.
  9. 9Lag en fordypning i midten av hver kule med en fuktig finger.
  10. 10Fyll hver fordypning med 1 teskje av fyllet.
  11. 11Stek i den forvarmede ovnen til kantene er gylne, ca. 10–12 minutter.
  12. 12Avkjøl på stekebrettet i 1 minutt før de flyttes over på en avkjølingsrist for å avkjøles helt.