Figgefingerkjeks
oppskrift på fig thumbprint cookies, perfekte småkaker med peanøttsmør og syltetøy. enkel å lage og perfekte til kaffen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 27 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- Kokie:
- 2 2/3 kopper hvetemel
- 1/2 teskje natron
- 1/2 teskje salt
- 1 1/2 kopper melis
- 1/2 kopp usaltet smør
- 2 egg
- 2 teskjeer vaniljeekstrakt
- Fyll med fiken:
- 1/2 pund ferske fiken
- 1/3 kopp honning
- 1/4 teskje malt kanel
- 1/8 teskje malt muskatnøtt
- 1 spiseskje sitronsaft, eller etter smak
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 2Bland mel, natron og salt i en bolle.
- 3Pisk sukker og smør med en elektrisk mikser i en stor bolle til det er luftig.
- 4Pisk inn eggene, ett om gangen, til de er godt blandet; rør inn vaniljeekstrakt.
- 5Vend inn melet og bland det godt inn i deigen.
- 6Ha fiken, honning, kanel og muskatnøtt i en food processor; puls til det er jevnt.
- 7Rør inn sitronsaft til fyllet er litt tynnere enn syltetøy.
- 8Form deigen til 2,5 cm store kuler; legg dem på et bakepapirkledd stekebrett.
- 9Lag en fordypning i midten av hver kule med en fuktig finger.
- 10Fyll hver fordypning med 1 teskje av fyllet.
- 11Stek i den forvarmede ovnen til kantene er gylne, ca. 10–12 minutter.
- 12Avkjøl på stekebrettet i 1 minutt før de flyttes over på en avkjølingsrist for å avkjøles helt.


