Klar, svømmende fisk

Klar, svømmende fisk

Lær hvordan du lager crispy swimming fish, en deilig rett som passer perfekt til helgen. Enkel oppskrift med sprø tekstur og god smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • En hel sjøkreps eller rød snapper, 1 1/2 til 1 3/4 pund, renset grundig, innvoller og ekstra fett fjernet, vasket innvendig og utvendig, godt tørket
  • 1 1/2 teskje kinesisk hvit riseddik eller destillert eddik
  • 2 spiseskjeer Shao-Hsing-vin eller tørr sherry
  • 1 teskje salt
  • 1/4 teskje nykvernet hvit pepper
  • 1/2 kopp maisstivelse
  • 5 1/2 kopper peanøttolje
  • 2 spiseskjeer kinesisk hvit riseddik eller destillert eddik
  • 2 spiseskjeer sukker
  • 1/2 teskje salt
  • 2 spiseskjeer Shao-Hsing-vin eller tørr sherry
  • 1 spiseskje dobbel mørk soyasaus, vanlig mørk soyasaus eller soppsoyasaus
  • 1 1/2 teskjeer maisstivelse
  • 1/4 kopp kyllingkraft
  • 2 spiseskjeer søt risvin
  • En klype nykvernet hvit pepper
  • 1/2 kopp hakket løk
  • 1 spiseskje finhakket fersk ingefær
  • 2 små ferske thai-chili, finhakket
  • 2 spiseskjeer hakket gulrot
  • 2 spiseskjeer hakket bambusskudd
  • 2 spiseskjeer hakket vårløk
  • 10 kvister fersk koriander (cilantro), til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Plasser fisken på et skjærebrett. Skjær fem diagonale snitt i hver side av fisken, men ikke skjær helt til beinet. Strø eddik over hele fisken, både innvendig og utvendig. Gjenta med vinen, saltet og den hvite pepperen. Legg maisstivelsen på et ark med bakepapir og dekk fisken grundig på begge sider, inkludert åpningen for rensingen.
  2. 2Varm opp en wok på høy varme i 40 sekunder. Hell oljen i woken og varm opp til 190–200 grader Celsius. Plasser fisken i en kinesisk sil og senk den forsiktig ned i oljen. (Hvis den ikke kan senkes helt ned, øs olje over den med en øse og vipp silen slik at fisken blir helt dekket, brunet og sprø, inkludert hodet.) Stek i 10 til 12 minutter, til fisken er ferdigstekt og sprø.
  3. 3Ta fisken ut og legg den på et oppvarmet serveringsfat. Bruk en klut for å beskytte hendene, og plasser fisken oppreist med magen og åpningen for rensingen nedover. Press forsiktig ned slik at den står støtt. Sett til side. Tøm all olje fra wokken, men la igjen 1 ½ spiseskje.
  4. 4I en bolle, bland sammen ingrediensene til sausen og sett til side. Varm opp wokken i 20 sekunder. Tilsett løken, rør om, og kok i 5 minutter. Tilsett ingefær og rør kort. Tilsett chili, gulrot og bambusskudd. Rør i sausen, hell den i wokken og kok under omrøring til sausen tykner. Hell sausen over fisken, strø over vårløk, pynt med koriander, og server.