
Eggfri søtpotetgrateng
lær hvordan du lager en deilig eggfri søtpotetgrateng, perfekt som dessert eller sunn snacks. enkel oppskrift uten egg, full av smak og næring.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1. 6 søtpoteter – kokte, skrelte og moste
- 2. 1/4 kopp kondensert melk
- 3. 1/4 kopp appelsinjuice
- 4. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 5. 1/2 kopp hvitt sukker
- 6. 1/2 teskje salt
- 7. 3 spiseskjeer smør, smeltet
- 8. 1/2 teskje malt muskatnøtt
- 9. 1/2 teskje malt kanel
- 10. 1/3 kopp smør, smeltet
- 11. 3/4 kopp pakket brunt sukker
- 12. 1/2 kopp hvetemel
- 13. 3/4 kopp hakkede pekannøtter
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør en ildfast form på 2 liter og sett til side.
- 22. Bland søtpotetene, kondensert melk, appelsinjuice, vanilje, sukker, salt, 3 ss smør, muskatnøtt og kanel. Hell blandingen i den forberedte ildfaste formen.
- 33. Lag toppingen ved å blande sammen 1/3 kopp smør, brunt sukker, mel og pekannøtter. Strø over gratengen og stek i 45 minutter, eller til den er gjennomvarm.



