Eggfri søtpotetgrateng

Eggfri søtpotetgrateng

lær hvordan du lager en deilig eggfri søtpotetgrateng, perfekt som dessert eller sunn snacks. enkel oppskrift uten egg, full av smak og næring.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1. 6 søtpoteter – kokte, skrelte og moste
  • 2. 1/4 kopp kondensert melk
  • 3. 1/4 kopp appelsinjuice
  • 4. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 5. 1/2 kopp hvitt sukker
  • 6. 1/2 teskje salt
  • 7. 3 spiseskjeer smør, smeltet
  • 8. 1/2 teskje malt muskatnøtt
  • 9. 1/2 teskje malt kanel
  • 10. 1/3 kopp smør, smeltet
  • 11. 3/4 kopp pakket brunt sukker
  • 12. 1/2 kopp hvetemel
  • 13. 3/4 kopp hakkede pekannøtter

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør en ildfast form på 2 liter og sett til side.
  2. 22. Bland søtpotetene, kondensert melk, appelsinjuice, vanilje, sukker, salt, 3 ss smør, muskatnøtt og kanel. Hell blandingen i den forberedte ildfaste formen.
  3. 33. Lag toppingen ved å blande sammen 1/3 kopp smør, brunt sukker, mel og pekannøtter. Strø over gratengen og stek i 45 minutter, eller til den er gjennomvarm.