Hvite bønnesuppe-shootere med bacon
oppskrift på deilige hvite bønnesuppe-shooters med sprø bacon, perfekt som forrett eller liten appetittvekker. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1/2 skive bacon, i terninger
- 2. 1 spiseskje ekstra virgin olivenolje
- 3. 1 spiseskje usaltet smør
- 4. 2 sjalottløk, hakket
- 5. 2 bokser á 15 gram cannellini-bønner eller andre hvite bønner, drenert og skylt
- 6. 6 ferske salvieblader, hakket
- 7. 4 hvitløksfedd, hakket
- 8. 3 kopper lavsaltet kyllingkraft
- 9. 1/2 kopp kremfløte
- 10. 1/4 teskje cayennepepper
- 11. Kosher-salt
- 12. 3 skiver crusty brød, ristet
- 13. 2 unser geitost, romtemperert
- 14. Nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 11. Stek baconen i en middels stor kjele på middels varme til den er halvgjennomstekt, ca. 3 minutter. Tilsett olivenolje, smør og sjalottløk, og la det surre til det er mykt, ca. 6 minutter. Ha i bønner, salvie, hvitløk og buljong, la det småkoke og kok i ytterligere 15 minutter.
- 22. Overfør blandingen til en blender eller food processor i tre omganger og kjør til den er jevnt puré. (Vær forsiktig – varme væsker kan eksplodere når de piskes opp!) Hell den puréte suppen tilbake i kjelen og tilsett fløte, cayennepepper og salt etter smak. Hold den varm.
- 33. Smør den ristet brødet rikelig med geitost og skjær det i 2,5 cm store krutonger. For å servere, hell suppen i shotglass, topp med geitost-krutonger og dryss over nykvernet svart pepper.



