Hvite bønnesuppe-shootere med bacon

Hvite bønnesuppe-shootere med bacon

oppskrift på deilige hvite bønnesuppe-shooters med sprø bacon, perfekt som forrett eller liten appetittvekker. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1/2 skive bacon, i terninger
  • 2. 1 spiseskje ekstra virgin olivenolje
  • 3. 1 spiseskje usaltet smør
  • 4. 2 sjalottløk, hakket
  • 5. 2 bokser á 15 gram cannellini-bønner eller andre hvite bønner, drenert og skylt
  • 6. 6 ferske salvieblader, hakket
  • 7. 4 hvitløksfedd, hakket
  • 8. 3 kopper lavsaltet kyllingkraft
  • 9. 1/2 kopp kremfløte
  • 10. 1/4 teskje cayennepepper
  • 11. Kosher-salt
  • 12. 3 skiver crusty brød, ristet
  • 13. 2 unser geitost, romtemperert
  • 14. Nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Stek baconen i en middels stor kjele på middels varme til den er halvgjennomstekt, ca. 3 minutter. Tilsett olivenolje, smør og sjalottløk, og la det surre til det er mykt, ca. 6 minutter. Ha i bønner, salvie, hvitløk og buljong, la det småkoke og kok i ytterligere 15 minutter.
  2. 22. Overfør blandingen til en blender eller food processor i tre omganger og kjør til den er jevnt puré. (Vær forsiktig – varme væsker kan eksplodere når de piskes opp!) Hell den puréte suppen tilbake i kjelen og tilsett fløte, cayennepepper og salt etter smak. Hold den varm.
  3. 33. Smør den ristet brødet rikelig med geitost og skjær det i 2,5 cm store krutonger. For å servere, hell suppen i shotglass, topp med geitost-krutonger og dryss over nykvernet svart pepper.