Persillesuppe
oppskrift på persille suppe som er enkel å lage, sunn og smakfull. perfekt for en lett forrett eller lunsj i vår- og sommermånedene.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 medium purreløk (bare de hvite og lysegrønne delene)
- 1 stor bunt fersk flatbladpersille (ca. 125 gram), blader adskilt fra stilkene og stilkene grovhakket
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1 middels stor zucchini (ca. 225 gram), skrelt og skåret i 1/2-tommers terninger
- 1 teskje salt
- 1/4 kopp tørr hvitvin
- 2 kopper vann
Fremgangsmåte
- 1Hakk opp purre og vask den i en bolle med kaldt vann, rør rundt, løft den ut og tørk forsiktig. Kok persiljestilker og purre i olje i en tykk kjele på 2 til 3 liter over moderat lav varme, rør av og til, til det er mykt, ca. 5 minutter. Tilsett squash og salt, og kok under omrøring i 1 minutt. Tilsett vin og vann, og la det småkoke under lokk til squashen er veldig mør, ca. 10 minutter. Puré blandingen i en blender med persiljeblad til den er jevn (vær forsiktig når du blander varme væsker). Smak til med salt og pepper. Hvis ønskelig, sil gjennom en finmasket sikt i en ren kjele, press hardt på fasthetene, og kast dem. Varm opp igjen om nødvendig.
- 2Hakk opp purre og vask den i en bolle med kaldt vann, rør rundt, løft den ut og tørk forsiktig.
- 3Kok persiljestilker og purre i olje i en tykk kjele på 2 til 3 liter over moderat lav varme, rør av og til, til det er mykt, ca. 5 minutter. Tilsett squash og salt, og kok under omrøring i 1 minutt. Tilsett vin og vann, og la det småkoke under lokk til squashen er veldig mør, ca. 10 minutter.
- 4Puré blandingen i en blender med persiljeblad til den er jevn (vær forsiktig når du blander varme væsker). Smak til med salt og pepper. Hvis ønskelig, sil gjennom en finmasket sikt i en ren kjele, press hardt på fasthetene, og kast dem. Varm opp igjen om nødvendig.




