Hello Fresh Mobile Banner
Peanøtt- og grønnsakssuppe

Peanøtt- og grønnsakssuppe

Lær hvordan du lager en kremet og næringsrik peanut og grønnsaksuppe. Perfekt for en sunn og mettende middag. En enkel oppskrift for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 kopper hvit løk, finhakket
  • 1/4 kopp fersk hvitløk, skrelt og hakket
  • 1/4 kopp fersk ingefær, skrelt og hakket
  • 2 spiseskjeer peanøtt- eller vegetabilsk olje
  • 3 teskjeer spisskummenfrø
  • 2 teskjeer korianderfrø
  • 3 små røde chili (bird), hakket
  • 2 kopper skrelte, frøfjernede og hakkede plommetomater
  • 1 teskje hele hvite pepperkorn
  • 1 teskje malt gurkemeie
  • 1 1/2 kopper tørr sherry
  • 2 liter grønnsaksbuljong
  • 1 1/2 kopper kokosmelk (ca. 1 (340 g) boks)
  • 1 kopp jevnt naturlig peanøttsmør
  • 2 kopper skrelte og medium-delte neper
  • 2 kopper skrelte og medium-delte gulrøtter
  • 2 kopper skrelte og medium-delte søtpoteter (gule hvis mulig)
  • Salt

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor gryte, over lav til middels varme, kok løk, hvitløk og ingefær i 2 spiseskjeer olje i omtrent 10 minutter til løken er gjennomsiktig.
  2. 2I mellomtiden rister du spisskummen- og korianderfrø i en stekepanne over middels varme i ca. 3 minutter. La dem avkjøle. Tilsett chili og tomater i gryten. I en krydderkvern, mal spisskummen- og korianderfrø sammen med hvit pepper. Tilsett det i gryten sammen med gurkemeie. Rør i ca. 2 minutter, deretter tilsetter du sherry og lar det koke til mesteparten av vinen har fordampet.
  3. 3Tilsett grønnsaksbuljong og kokosmelk. Hvis mulig, blend suppen med en stavmikser, eller la den avkjøle litt og blend i en vanlig blender i små porsjoner. Sil gjennom en sikt med middels store hull, ikke finmasket.
  4. 4Hell tilbake i gryten og visp inn peanøttsmør. Tilsett grønnsaker og kok til de er møre å bite i, men ikke møre til mos. Smak til med salt etter behov.