Peanøtt- og grønnsakssuppe
Lær hvordan du lager en kremet og næringsrik peanut og grønnsaksuppe. Perfekt for en sunn og mettende middag. En enkel oppskrift for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 kopper hvit løk, finhakket
- 1/4 kopp fersk hvitløk, skrelt og hakket
- 1/4 kopp fersk ingefær, skrelt og hakket
- 2 spiseskjeer peanøtt- eller vegetabilsk olje
- 3 teskjeer spisskummenfrø
- 2 teskjeer korianderfrø
- 3 små røde chili (bird), hakket
- 2 kopper skrelte, frøfjernede og hakkede plommetomater
- 1 teskje hele hvite pepperkorn
- 1 teskje malt gurkemeie
- 1 1/2 kopper tørr sherry
- 2 liter grønnsaksbuljong
- 1 1/2 kopper kokosmelk (ca. 1 (340 g) boks)
- 1 kopp jevnt naturlig peanøttsmør
- 2 kopper skrelte og medium-delte neper
- 2 kopper skrelte og medium-delte gulrøtter
- 2 kopper skrelte og medium-delte søtpoteter (gule hvis mulig)
- Salt
Fremgangsmåte
- 1I en stor gryte, over lav til middels varme, kok løk, hvitløk og ingefær i 2 spiseskjeer olje i omtrent 10 minutter til løken er gjennomsiktig.
- 2I mellomtiden rister du spisskummen- og korianderfrø i en stekepanne over middels varme i ca. 3 minutter. La dem avkjøle. Tilsett chili og tomater i gryten. I en krydderkvern, mal spisskummen- og korianderfrø sammen med hvit pepper. Tilsett det i gryten sammen med gurkemeie. Rør i ca. 2 minutter, deretter tilsetter du sherry og lar det koke til mesteparten av vinen har fordampet.
- 3Tilsett grønnsaksbuljong og kokosmelk. Hvis mulig, blend suppen med en stavmikser, eller la den avkjøle litt og blend i en vanlig blender i små porsjoner. Sil gjennom en sikt med middels store hull, ikke finmasket.
- 4Hell tilbake i gryten og visp inn peanøttsmør. Tilsett grønnsaker og kok til de er møre å bite i, men ikke møre til mos. Smak til med salt etter behov.