
Fullkornstortillachips
Lær hvordan du lager deilige fullkorns tortillachips hjemme. En enkel oppskrift som passer for alle. Perfekt som snacks eller forrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 4 (8-tommers) fullkornstortillaer
- 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 1 1/2 teskje adobo- eller creol-krydder (anbefalt: Bruno's tørre adobo-krydder)
- Vegetabilsk oljespray for steking
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 180 grader Celsius. Pensle forsiktig tortillalefsene på begge sider med olivenolje. Krydre rikelig med adobosmak.
- 2Del hver tortillalefse i 8 trekantede biter med kjøkkensaks eller en veldig skarp kniv. Spray 2 eller 3 bakeplater lett med vegetabilsk oljespray. Fordel tortillachipsene jevnt i ett lag på en stor bakeplate. Stek, og snu dem halvveis i steketiden, til de er sprø og gyldne, ca. 15 minutter. Server varme eller romtempererte.