
Latterfuglreke med svart hvitløkssalsa
oppskrift på deilig laughing bird shrimp med svart hvitløkssalsa, perfekt som forrett eller lett middag. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3 ss olivenolje / 45 ml
- 3 tomater, hakket
- 2 hvitløksfedd, skrellet og hakket
- 1 agurk, skrelt, frøet og hakket
- 1 jalapeñopepper, frøet og hakket
- 1 løk, hakket
- Zest og saft av 1 lime
- Salt og pepper
- 1 ss olivenolje / 15 ml
- 450 g Laughing Bird-reker eller vanlige reker (se Kok’s notat nedenfor)
- Salt og nykvernet svart pepper
- 2 avokadoer
- Saften av 1 lime
- Salt og nykvernet svart pepper
- Trøffelkaviar
- Olivenolje
Fremgangsmåte
- 1Til salsaen: Pulsér olivenolje, tomater, hvitløk, agurk, jalapeño, løk, og limezest og -juice i en food processor til det er grovt most. Krydre med salt og pepper. Oppbevar i kjøleskapet.
- 2Til rekene: Varm opp oljen i en stekepanne på høy varme. Stek rekene i 3 minutter. Krydre med salt og pepper.
- 3Til servering: Skjær avokadene i skiver og press lime over for å forhindre at de blir brune. Krydre med salt og pepper. Bland kaviar av ørret med litt olivenolje. Fordel avokadoskivene på 4 tallerkener. Topp med en generøs skje salsa, rekene og kaviaren.