Gyoza (japanske dumplings)

Gyoza (japanske dumplings)

Lær hvordan du lager autentiske japanske gyoza med denne enkle oppskriften. Perfekt for forrett eller snack. Raskt, lett og smakfullt!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 pakke 50 g gyoza-omslag
  • 1/8 kål
  • 1 teskje salt
  • 400 g magert svinekjøtt eller kylling
  • 1/2 bunt hvitløk- og gressløk, finhakket
  • 4 tørkede shiitakesopp, bløtlagt i varmt vann og finhakket
  • 1 spiseskje revet ingefær
  • 2 teskjeer soyasaus
  • 2 teskjeer sesamolje, pluss 2 teskjeer ekstra til koking
  • En klype salt
  • 2 spiseskjeer soyasaus
  • 2 spiseskjeer riseddik
  • La-yu (japansk chil oil), valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 1Finhakk kål og dryss over 1 teskje salt. Gi det en liten massasje. La det stå i 10–15 minutter, og klem deretter ut overflødig væske med hendene. Bland grundig sammen kål, kjøttdeig, gressløk, sopp, ingefær, soyasaus, sesamolje og en klype salt med hendene. Tørk hendene helt (ellers vil ikke deigbladene feste seg). Legg en gyoza-plate i hånden og legg 1 teskje fyll i midten av platen. Pensle kanten av halve platen med kaldt vann. Brett platen i to for å lage en halvsirkel. Klem de åpne sidene sammen med fingrene og forsegle toppen. Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme, tilsett 2 teskjeer sesamolje og legg 20–25 gyoza i pannen. Hell 200 ml vann i pannen slik at bunnen dekkes, dekk til med lokk og kok på middels høy varme i 6–7 minutter, eller til de er gjennomsiktige, kokte og det ikke er mer væske igjen i pannen. Ta av lokket og kok i ytterligere 30–60 sekunder for å gjøre bunnen sprø. Stek resten av gyozaen eller frys dem ned. Bland soyasaus, eddik og chilisaus (hvis du bruker det). Server gyozaene varme med dippesaus.
  2. 2Finhakk kål og dryss over 1 teskje salt. Gi det en liten massasje. La det stå i 10–15 minutter, og klem deretter ut overflødig væske med hendene.
  3. 3Bland grundig sammen kål, kjøttdeig, gressløk, sopp, ingefær, soyasaus, sesamolje og en klype salt med hendene.
  4. 4Tørk hendene helt (ellers vil deigbladene feste seg). Legg en gyoza-plate i hånden og legg 1 teskje fyll i midten av platen.
  5. 5Pensle kanten av halve platen med kaldt vann. Brett platen i to for å lage en halvsirkel. Klem de åpne sidene sammen med fingrene og forsegle toppen.
  6. 6Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme, tilsett 2 teskjeer sesamolje og legg 20–25 gyoza i pannen. Hell 200 ml vann i pannen slik at bunnen dekkes, dekk til med lokk og kok på middels høy varme i 6–7 minutter, eller til de er gjennomsiktige, kokte og det ikke er mer væske igjen i pannen. Ta av lokket og kok i ytterligere 30–60 sekunder for å gjøre bunnen sprø. Stek resten av gyozaen eller frys dem ned.
  7. 7Bland soyasaus, eddik og chilisaus (hvis du bruker det). Server gyozaene varme med dippesaus.