Sidecars med tørkede kirsebær

Sidecars med tørkede kirsebær

Lær hvordan du lager deilige sidecars med tørkede kirsebær. Perfekt for fest og spesielle anledninger. En enkel og smakfull drinkoppskrift.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 2
drikke

Ingredienser

  • Saften av 1 sitron, til å sukkere glassene
  • 1/4 kopp sukker
  • 1/4 kopp tørkede kirsebær
  • 6 unser god cognac (VS, ikke VSOP), delt
  • 3 unser ferskpresset sitronjuice (2 sitroner)
  • 3 unser Grand Marnier-likør
  • Is

Fremgangsmåte

  1. 1For å sukke glasskantene, hell saften av 1 sitron i en flat skål og legg sukker på en liten tallerken. Dypp kantene på 2 glass først i sitronsaften og deretter i sukkeret. Sett dem til side for å tørke.
  2. 2I en liten skål, bland de tørkede kirsebærene med 2 unser cognac og varm dem i mikrobølgeovnen på høy effekt i 60 sekunder. Sett til side.
  3. 3Bland 3 unser sitronsaft med de resterende 4 unser cognac, Grand Marnier og 1 teskje av væsken fra de marinerte kirsebærene. Fyll en cocktailshaker tre fjerdedeler full med is og hell i cocktailblandingen. Rist godt i 30 sekunder (det er lenger enn du tror!) og sil over i de forberedte glassene, enten rett opp eller over is. Tre 3 eller 4 marinerte kirsebær på små spyd og server hver drink iskald med et kirsebærspyd.
  4. 4Fotograf: Steve Giralt