
Sidecars med tørkede kirsebær
Lær hvordan du lager deilige sidecars med tørkede kirsebær. Perfekt for fest og spesielle anledninger. En enkel og smakfull drinkoppskrift.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 2
drikke
Ingredienser
- Saften av 1 sitron, til å sukkere glassene
- 1/4 kopp sukker
- 1/4 kopp tørkede kirsebær
- 6 unser god cognac (VS, ikke VSOP), delt
- 3 unser ferskpresset sitronjuice (2 sitroner)
- 3 unser Grand Marnier-likør
- Is
Fremgangsmåte
- 1For å sukke glasskantene, hell saften av 1 sitron i en flat skål og legg sukker på en liten tallerken. Dypp kantene på 2 glass først i sitronsaften og deretter i sukkeret. Sett dem til side for å tørke.
- 2I en liten skål, bland de tørkede kirsebærene med 2 unser cognac og varm dem i mikrobølgeovnen på høy effekt i 60 sekunder. Sett til side.
- 3Bland 3 unser sitronsaft med de resterende 4 unser cognac, Grand Marnier og 1 teskje av væsken fra de marinerte kirsebærene. Fyll en cocktailshaker tre fjerdedeler full med is og hell i cocktailblandingen. Rist godt i 30 sekunder (det er lenger enn du tror!) og sil over i de forberedte glassene, enten rett opp eller over is. Tre 3 eller 4 marinerte kirsebær på små spyd og server hver drink iskald med et kirsebærspyd.
- 4Fotograf: Steve Giralt


