
Dekadent sjokoladefransk toast
oppskrift på dekadent sjokolade fransk toast – en søt og rik frokost eller dessert som vil imponere alle. enkel å lage og perfekt for spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1 sjokoladekake på en pund
- 1 kopp kremfløte
- 1/3 kopp hvit sjokoladebiter
- 1 pint jordbær, vasket og med stilkene fjernet
- 2 ss sukker
- 4 ss smør
- 1/2 kopp sjokolademelk
- 2 ts vaniljeekstrakt
- 1/4 ts malt kanel
- 3 egg
- 1/4 kopp sjokoladebiter eller revet sjokolade
- 4 kvister fersk mynte, til pynt
Fremgangsmåte
- 1Slik lager du denne oppskriften:
- 2Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 3Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Kle et stekebrett med en rist.
- 4Skjær kaken i 8 skiver. Plasser den forberedte stekeplaten. Rist i ovnen i 12 minutter.
- 5I en liten kjele, varm opp 1/4 kopp tung krem på lav varme. Når det er varmt, visp inn hvit sjokoladechipsene til de er smeltet og fullt integrert i kremen. Ta av varmen og avkjøl i kjøleskapet til det er kaldt, men fortsatt hellende, ca. 30 minutter.
- 6I en blender, kombiner tre fjerdedeler av jordbærene med sukkeret. Reserver de resterende jordbærene til pynt. Kjør til jevnt. Sil puréen gjennom en sikt over en bolle. Dekk til og sett i kjøleskapet til servering. Jordbærsaus kan lages dagen før og oppbevares i kjøleskapet i en lufttett beholder.
- 7I en stor, avkjølt bolle, bland de resterende 3/4 kopp tung krem og den avkjølte hvit sjokoladeblandingen. Pisk med en håndmikser til medium topper dannes. Dekk til og sett i kjøleskapet mens du lager fransk toast.
- 8Varm opp 2 ss smør i en stor stekepanne over middels-lav varme.
- 9I en ildfast form, visp sammen melk, vanilje, kanel og egg til godt blandet. Legg 4 skiver av kaken i eggeblandingen og la trekke i 15 sekunder. Snu og la trekke på den andre siden i 15 sekunder. Ta kaken ut av eggeblandingen, la overflødig renne av, og legg den i den varme stekepannen med smør. Stek i 3 til 4 minutter på hver side. Legg på et fat. Tilsett de resterende 2 ss smør i pannen og gjenta med de resterende 4 skivene av kaken.
- 10For å montere: Plasser en liten skje med jordbærsaus på 4 tallerkener, 2 til 3 ss per tallerken. Legg 2 skiver fransk toast på hver tallerken. Topp hver med en stor klatt hvit sjokoladepisket krem, dryss med noen sjokoladebiter og pynt med en fersk jordbær og en kvist mynte.



