Haricots verts med sennepsfrø og ristet kokosnøtt

Haricots verts med sennepsfrø og ristet kokosnøtt

Lær hvordan du lager en smakfull rett med haricots verts, sennepsfrø og ristet kokos. Enkel oppskrift perfekt for en sunn og spennende forrett eller siderett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/2 lb haricots verts eller andre tynne grønne bønner, trimmet
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 2 spiseskjeer usøtet kokosflak (helst store)
  • 1/2 teskje sennepsfrø

Fremgangsmåte

  1. 1Kok bønnene i en 3-liters kjele med kokende, saltet vann til de er sprø-tender, ca. 3 minutter, og sil av i en sil. Skyll under kaldt rennende vann for å stoppe kokeprosessen, og la renne godt av. Varm opp 1/2 spiseskje olje i en 25-centimeters tung stekepanne over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende, og kok kokosnøtt, under omrøring, til den er gyllen, ca. 2 minutter. Overfør med en hullsleiv til tørkepapir for å renne av. Kok sennepsfrø i den gjenværende 1/2 spiseskje olje over moderat høy varme, dekket, og rist pannen, til popping avtar, ca. 1 minutt. Tilsett bønnene i pannen med salt etter smak og sautér, under omrøring av og til, til de er gjennomvarme. Server med kokos på toppen.
  2. 2Kok bønnene i en 3-liters kjele med kokende, saltet vann til de er sprø-tender, ca. 3 minutter, og sil av i en sil.
  3. 3Varm opp 1/2 spiseskje olje i en 25-centimeters tung stekepanne over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende, og kok kokosnøtt, under omrøring, til den er gyllen, ca. 2 minutter.
  4. 4Kok sennepsfrø i den gjenværende 1/2 spiseskje olje over moderat høy varme, dekket, og rist pannen, til popping avtar, ca. 1 minutt.
  5. 5Tilsett bønnene i pannen med salt etter smak og sautér, under omrøring av og til, til de er gjennomvarme. Server med kokos på toppen.