Sauté av vintergrønnsaker og shiitakesopp
oppskrift på sautert vintergrønnsaker og shiitake-sopp, perfekt for en varm og smakfull forrett eller lunsj i vintermånedene.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 4 ss ekstra jomfrolivenolje, delt
- 2. 450 g ferske shiitakesopp, stilker trimmet, hatter tynne skiver
- 3. Grovt kosher-salt
- 4. 3/4 kopp lavsaltet kylling- eller grønnsaksbuljong, delt
- 5. 1 bunt rød schweizerkål, skylt, stilker fjernet fra midten av bladene, bladene skåret i 2,5 cm brede bånd
- 6. 1 bunt grønn schweizerkål, skylt, stilker fjernet fra midten av bladene, bladene skåret i 2,5 cm brede bånd
- 7. 1 hode escarole, skylt, blader skåret i 2,5 cm brede bånd
- 8. 2 kopper hakket løk
- 9. 4 hvitløksfedd, hakket
- 10. 1/4 teskje tørket knust rød pepper
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp 2 spiseskjeer olje i en ekstra stor stekepanne over høy varme. Tilsett sopp; dryss over grovt salt og pepper. Stek til de er brune, ca. 10 minutter. Overfør til en bolle. Hell 1/4 kopp kraft i den samme pannen. Tilsett en tredjedel av grønnsakene. Dryss over grovt salt og pepper. Vend rundt til de er visnet, men fortsatt lysegrønne, ca. 2 minutter. Overfør til en stor sil over en bolle. Gjenta 2 ganger med resten av kraften og grønnsakene. FORHÅNDSLAG: Kan lages 2 timer i forveien. La soppen og grønnsakene stå i romtemperatur. Sett til side stekepannen. Varm opp 2 spiseskjeer olje i den samme pannen over middels høy varme. Tilsett løk. Stek til de begynner å få farge, ca. 5 minutter. Tilsett hvitløk og knust rød pepper; rør i 1 minutt. Tilsett grønnsaker og sopp. Vend rundt for å varme opp, ca. 2 minutter. Krydre med salt og pepper. Overfør til en bolle.
- 22. Varm opp 2 spiseskjeer olje i en ekstra stor stekepanne over høy varme. Tilsett sopp; dryss over grovt salt og pepper. Stek til de er brune, ca. 10 minutter. Overfør til en bolle.
- 33. Hell 1/4 kopp kraft i den samme pannen. Tilsett en tredjedel av grønnsakene. Dryss over grovt salt og pepper. Vend rundt til de er visnet, men fortsatt lysegrønne, ca. 2 minutter. Overfør til en stor sil over en bolle. Gjenta 2 ganger med resten av kraften og grønnsakene. FORHÅNDSLAG: Kan lages 2 timer i forveien. La soppen og grønnsakene stå i romtemperatur. Sett til side stekepannen.
- 44. Varm opp 2 spiseskjeer olje i den samme pannen over middels høy varme. Tilsett løk. Stek til de begynner å få farge, ca. 5 minutter. Tilsett hvitløk og knust rød pepper; rør i 1 minutt. Tilsett grønnsaker og sopp. Vend rundt for å varme opp, ca. 2 minutter. Krydre med salt og pepper. Overfør til en bolle.




