Sesam- og pepperbønnespirer

Sesam- og pepperbønnespirer

oppskrift på sesame-pepper bønnespirer, en frisk og smakfull rett perfekt for sunn kosthold. enkel å lage, rask tilberedning og full av næringsstoffer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 2
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 spiseskjeer ristet sesamfrø
  • 1/2 teskje kosher-salt
  • 1/4 teskje nykvernet svart pepper i en liten bolle
  • 6 kopper mungbønnespirer (ca. 340 gram)
  • 2 teskjeer ristet sesamolje
  • gochugaru (grovt koreansk rødpepperpulver)

Fremgangsmåte

  1. 1Bland 2 spiseskjeer ristet sesamfrø, 1/2 teskje kosher-salt og 1/4 teskje nykvernet svart pepper i en liten bolle; sett til side. Kok 6 kopper bønnespirer (omtrent 340 gram) i en stor kjele med kokende, saltet vann til de er myke, men ikke møre, i 3–4 minutter. Sil godt av. Overfør til en middels stor bolle. Tilsett 2 teskjeer ristet sesamolje; vend godt for å dekke. Krydre med sesamblanding og gochugaru (grovt koreansk rød pepperpulver). (Server resten av sesamblandingen med Bibimbap.)