Hello Fresh Mobile Banner
Gigantebønner

Gigantebønner

Lær hvordan du lager deilige gigante bønner med en enkel oppskrift. Perfekt for en næringsrik middag eller lunsj. Enkel å følge og full av smak!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 pund gigante- eller corona-bønner
  • 1 stor løk, skrelt, med roten igjen, delt i to
  • 1 stor eller 2 små gulrøtter, skrellet og delt i to
  • 2 stilker selleri, delt i to
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 bunt timian
  • 3 laurbærblader
  • 1 stykke bacon, skinn eller prosciuttoskinn, eller et par skiver bacon
  • Kosher-salt

Fremgangsmåte

  1. 1Bløtlegg bønnene i vann over natten.
  2. 2Saaaaaaaaa... hvis du ikke tenkte på å bløtlegge bønnene i går, kan du bruke "rask bløtlegging"-metoden, som er å legge bønnene i en kjele dekket med minst 5 cm vann. Kok opp vannet, slå av varmen og la kjelen stå til vannet har kjølt seg ned naturlig, og fortsett deretter som om du hadde bløtlagt bønnene over natten.
  3. 3Sil bønnene fra bløtleggingsvannet. Legg bønnene i en stor kjele og dekk dem rikelig med vann. Tilsett løk, gulrot, selleri, hvitløk, timian, laurbærblad og baconfett. Kok opp vannet over middels varme. Skru ned varmen og la bønnene småkoke til de er møre, ca. 1 time. Tilsett mer vann hvis det reduseres for mye. Test bønnene for ferdighet ved å gjøre 5-bønntesten: Bitt i 5 bønner – er alle myke, er de ferdige. Bønner koker IKKE alltid like raskt, så 5-bønntesten er viktig.
  4. 4Når bønnene er kokt, fjern kjelen fra varmen. Krydre vannet rikelig med salt og la det stå i 15 minutter. Overfør bønnene til en serveringsskål og server. Hvis du ikke skal bruke bønnene med en gang, oppbevar dem i kjøleskapet i væsken.
  5. 5Bønner, bønner, den musikalske frukten...