Orzo med grønnkål

Orzo med grønnkål

Lær hvordan du lager en smakfull og enkel orzo med grønnkål. Perfekt som en rask middag eller sunn lunsj. En oppskrift for hele året!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 teskje malt gurkemeie
  • 2. 2 kopper ukokt orzo-pasta
  • 3. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 4. 4 hvitløksfedd, skivet
  • 5. 1 bunt grønnkål, stilker fjernet og bladene grovhakket
  • 6. 1 stor sitron, presset
  • 7. 1/4 teskje malt muskatnøtt
  • 8. 1/4 kopp revet Parmesanost, eller etter smak
  • 9. salt og svart pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann; dryss gurkemeie over det kokende vannet og rør inn orzoen; kok opp igjen. Kok uten lokk, av og til omrøring, til pastaen er gjennomkokt, men fortsatt har litt tyggemotstand, ca. 11 minutter; sil av vannet. Hell over i en blandingsbolle og sett til side.
  2. 22. Varm opp olivenoljen i en stor stekepanne over middels varme. Kok hvitløken i den varme oljen i noen sekunder til den begynner å boble. Rør inn grønnkålen, dekk pannen med lokk, og kok i 10 minutter. Fjern lokket og fortsett å koke og røre til grønnkålen er mør, ca. 10 minutter til. Bland grønnkålen inn i orzoen sammen med sitronsaft, muskatnøtt og parmesanost. Krydre med salt og pepper. Server varm eller romtemperert.