Lettversjon av kylling Parmesan

Lettversjon av kylling Parmesan

oppskrift på lettere chicken parmesan som er enkel å lage, smakfull og sunn. perfekt for en rask middag for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • Én 680 gram glass med marinara-saus av god kvalitet
  • 1 spiseskje balsamicoeddik
  • 1/2 kopp panko-rasp
  • 1/2 kopp revet Parmesan
  • 1/4 kopp finhakket fersk flatbladpersille
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 2 store eggehviter, lett pisket
  • 680 gram kyllingfilet
  • 340 gram fullkorn angel hair-pasta
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 1/2 kopp revet fersk mozzarella

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm grillen til middels varme. Kok opp en stor kjele med vann.
  2. 2Bland marinara-sausen og balsamicoeddiken i en liten kjele og kok opp over høy varme. Skru ned varmen og la det småkoke i 5 minutter.
  3. 3I mellomtiden, i en flat skål, bland brødsmuler, halvparten av Parmesanosten, halvparten av persillen, samt litt salt og pepper. Ha de piskede eggehvitene i en egen flat skål. Vend kyllingstrimlene først i eggehvitene, deretter i brødsmuleblandingen.
  4. 4Kok pastaen i det kokende vannet i henhold til pakkens anvisninger.
  5. 5Varm opp oljen i en stor, ovnsfast, non-stick stekepanne over middels høy varme. Legg i kyllingen og stek, snu en gang, til den er gyllen, ca. 3 minutter på hver side. Hell tomatsausen over kyllingen, fordel mozzarella og resten av Parmesanosten jevnt over, og sett pannen under grillen til osten er smeltet og bobler, ca. 2 minutter.
  6. 6Sil av pastaen. Server med kyllingen og pynt med resten av persillen.