
Lettversjon av kylling Parmesan
oppskrift på lettere chicken parmesan som er enkel å lage, smakfull og sunn. perfekt for en rask middag for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Én 680 gram glass med marinara-saus av god kvalitet
- 1 spiseskje balsamicoeddik
- 1/2 kopp panko-rasp
- 1/2 kopp revet Parmesan
- 1/4 kopp finhakket fersk flatbladpersille
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 2 store eggehviter, lett pisket
- 680 gram kyllingfilet
- 340 gram fullkorn angel hair-pasta
- 1 spiseskje olivenolje
- 1/2 kopp revet fersk mozzarella
Fremgangsmåte
- 1Forvarm grillen til middels varme. Kok opp en stor kjele med vann.
- 2Bland marinara-sausen og balsamicoeddiken i en liten kjele og kok opp over høy varme. Skru ned varmen og la det småkoke i 5 minutter.
- 3I mellomtiden, i en flat skål, bland brødsmuler, halvparten av Parmesanosten, halvparten av persillen, samt litt salt og pepper. Ha de piskede eggehvitene i en egen flat skål. Vend kyllingstrimlene først i eggehvitene, deretter i brødsmuleblandingen.
- 4Kok pastaen i det kokende vannet i henhold til pakkens anvisninger.
- 5Varm opp oljen i en stor, ovnsfast, non-stick stekepanne over middels høy varme. Legg i kyllingen og stek, snu en gang, til den er gyllen, ca. 3 minutter på hver side. Hell tomatsausen over kyllingen, fordel mozzarella og resten av Parmesanosten jevnt over, og sett pannen under grillen til osten er smeltet og bobler, ca. 2 minutter.
- 6Sil av pastaen. Server med kyllingen og pynt med resten av persillen.




