Annas spaghetti og trapanese pesto  
Pesto alla Anna

Annas spaghetti og trapanese pesto Pesto alla Anna

oppskriften på annas spaghetti med pesto trapanese er enkel og smakfull, perfekt for en rask middag med frisk smak av basilikum og tomat. prøv den i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 3/4 pund (ca. 2 1/2 kopper) cherrytomater, veldig modne og søte
  • 2. 12 store friske basilikumblader
  • 3. 1/3 kopp hele mandler, lett ristet
  • 4. 1 stor hvitløksfedd, knust og skrelt
  • 5. 1/4 teskje peperoncino eller etter smak
  • 6. 1 spiseskje og 1/2 teskje salt
  • 7. 1/2 teskje grovt havsalt eller kosher-salt, eller etter smak, pluss mer til pastaen
  • 8. 1/2 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 9. 450 gram spaghetti
  • 10. 1/2 kopp ferskrevet Parmigiano-Reggiano eller Grana Padano

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: En blender (mitt foretrukne) eller en food processor
  2. 2En kjele for koking av spaghetti
  3. 32. Skyll cherrytomater og basilikumblader, og tørk dem forsiktig.
  4. 43. Ha tomatene i blenderen eller food processoren, etterfulgt av hvitløksfeddet, mandlene, basilikumbladene, peperoncino og 1/2 ts salt. Kjør i ett minutt eller mer til en fin puré; skrap ned sidene av beholderen og kjør igjen hvis det er store biter eller stykker igjen.
  5. 54. Med maskinen fortsatt i gang, hell i olivenoljen i en jevn strøm, og emulsifiser puréen til en tykk pesto. Smak til og juster krydderet. (Hvis du skal servere pastaen innen et par timer, kan du la pestoen stå i romtemperatur. Oppbevar den i kjøleskapet hvis du skal bruke den lenger, opp til 2 dager, men la den komme til romtemperatur før du koker pastaen.)
  6. 65. For å koke spaghetti, varm opp 6 liter vann med 1 ss salt i den store kjelen til det koker. Skrap all pestoen over i en stor, varm bolle.
  7. 76. Kok spaghetti al dente, løft den opp av kokevannet, la den renne av kort, og legg den over i pestoen. Vend raskt for å dekke spaghetti med pestoen, strø osten over, og vend igjen. Server umiddelbart i varme boller.