
Pistousuppe
oppskrift på pistou-suppe, en kremet og aromatisk grønnsakssuppe med friske urter og pesto. perfekt for en lett og sunn middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 ss ekstra jomfrolivenolje
- 2 gulrøtter, delt på langs og tynne skiver
- 1 middels stor løk, hakket
- 2 til 3 fedd hvitløk, hakket
- 2 ss tomatpuré
- Kosher-salt og nykvernet pepper
- 1/4 pund grønne eller gule voksbønner
- 1 liten zucchini eller gul sommergresskar
- 1 boks på 425 g hvite bønner eller kikerter, drenert og skylt
- 1/2 kopp knust spaghetti eller annen liten pasta
- 3/4 kopp ferdigkjøpt pesto
- Revet parmesanost og crusty brød, til servering (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olivenoljen i en stor gryte over middels høy varme. Tilsett gulrøtter og løk og kok, under omrøring, til løken er lett brunet, ca. 5 minutter. Tilsett hvitløk, tomatpuré og 1 spiseskje salt, og kok i ytterligere 1 minutt. Tilsett 7 kopper vann, dekk til og kok opp. Fjern lokket, reduser varmen og la det småkoke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
- 2I mellomtiden, trim grønne bønner og squash og kutt dem i 1/2-tommers biter. Rør det inn i den ferdige buljongen sammen med bønnene og spagettien. La det småkoke til pastaen er al dente, ca. 10 minutter.
- 3Når suppen er klar til servering, visp inn 1/3 kopp pesto. Fordel suppen i skåler og topp med resten av pestoen. Strø over parmesan og server med brød, hvis ønskelig.
- 4Fotograf: Antonis Achilleos



