Ansjospasta med hvitløksbrødsmuler

Ansjospasta med hvitløksbrødsmuler

oppskrift på anchovy pasta med sprø hvitløksbrødsmuler, perfekt som en smakfull forrett eller lett middag. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 8 hvitløksfedd, delt
  • 2. 150 gram surdeigsbrød eller annet sprøtt brød, skorpen fjernet, kuttet i 2,5 cm biter (ca. 2 kopper)
  • 3. 1 teskje finrevet sitronskall
  • 4. Kosher-salt, nykvernet pepper
  • 5. 1/4 kopp pluss 3 spiseskjeer (eller mer) olivenolje
  • 6. 4 ansjovisfileter på olje
  • 7. 4 calabrianske chili, veldig finhakket, eller 1/2 teskje knuste rød pepperflak
  • 8. 1 spiseskje (eller mer) fersk sitronsaft
  • 9. 340 gram bucatini, spaghetti eller linguine
  • 10. 50 gram finrevet Pecorino
  • 11. 1/2 kopp finhakket persille
  • 12. 2 spiseskjeer usaltet smør

Fremgangsmåte

  1. 1Veldig tynne skiver av 4 hvitløksfedd (en mandolin fungerer utmerket) og sett til side. Kjør de resterende 4 hvitløksfeddene i en food processor til de er finhakket. Tilsett brød og sitronzest og kjør til det dannes grove smuler; smak til med salt og pepper. Varm opp 1/4 kopp olje i en stor nederlandsk ovn eller annen tung gryte over middels varme. Stek brødsmulene, rør ofte, til de er gylne og sprø, ca. 5 minutter. Overfør brødsmulene med en hullsleiv til en liten skål. Varm opp de resterende 3 ss. oljen i samme gryte over middels lav varme. Stek de reserverte hvitløkskivene, rør av og til, til de er gylne i kantene, ca. 1 minutt. Tilsett ansjos og chili og kok, rørende, til ansjosene er oppløst, ca. 1 minutt. Rør inn sitronsaft.
  2. 2I mellomtiden, kok pasta i en stor gryte med kokende, saltet vann, rør av og til, til den er veldig al dente, ca. 3 minutter mindre enn pakkens anvisning. Bruk tang til å overføre pastaen til gryten med sausen sammen med 1 kopp kokevann fra pastaen. Kok, rør ofte, til pastaen er al dente. Tilsett 3 ss. av kokevannet, og gradvis ost, og rør til den er smeltet og emulgerer. Ta gryten av varmen, tilsett persille, smør og halvparten av brødsmulene, og vend godt sammen til smøret er smeltet. Hvis pastaen virker tørr, tilsett mer kokevann og olje og vend igjen. Smak til med salt, pepper og mer sitronsaft hvis ønskelig. Fordel pastaen i serveringsskåler. Topp med resten av brødsmulene.