Tre oster hasselback-poteter

Tre oster hasselback-poteter

en smakfull oppskrift på tre ost hasselbackpoteter, perfekt som tilbehør eller vegetarrett. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 6 mellomstore bakepoteter (8 til 10 unser hver)
  • 1 unser sitronsaft
  • 1/3 kopp smør, smeltet
  • 1 spiseskje hakket fersk persille
  • 2 teskjeer hav- eller kosher-salt
  • 1 teskje malt svart pepper
  • 1 kopp finrevet blandet Parmesan-, Gruyère- og Double Gloucester-ost

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  3. 3Skrell alle potetene, og mens du skreller dem, legg dem i en stor beholder med 3,8 liter vann og sitronsaft for å forhindre at de blir brune. Når alle potetene er skrellet, tar du dem opp av vannet og tørker dem forsiktig. Deretter skjærer du potetene i skiver ca. 0,6 cm tykke, omtrent tre fjerdedeler gjennom, slik at de får en serie med jevne skiver som fortsatt er samlet i bunnen. Dette skal gi en vifteaktig finish på potetene.
  4. 4Deretter, bruk en visp til å blande smør, persille, salt og pepper. Sørg for å blande godt. Dypp potetene i smørblandingen, og pass på at snittene i potetene trekker opp blandingen. Legg potetene på et bakepapirkledd stekebrett og stek dem i 30 minutter.
  5. 5Etter 30 minutter, tar du ut potetene, varmer opp resten av smøret igjen og heller det over. Fordel osten jevnt over potetene. Stek potetene til osten er smeltet og potetene er gjennomstekte, ca. 15 minutter. Når osten er smeltet, tar du ut potetene og serverer.