Varm blåmuggostdip med hvitløk og bacon

Varm blåmuggostdip med hvitløk og bacon

oppskrift på en kremet varm blåmuggostdip med hvitløk og sprøstekt bacon, perfekt som forrett eller til snacks.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 7 skiver bacon
  • 2. 2 fedd hvitløk, finhakket og skrelt
  • 3. 1 pakke (ca. 225 g) kremost, myknet
  • 4. 1/4 kopp halvparten og halv
  • 5. 4 unser blåmuggost, smuldret
  • 6. 2 spiseskjeer fersk gressløk, hakket

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg bacon i en stor, dyp stekepanne. Kok over middels høy varme til det er jevnt brunt. Ta baconet ut av pannen, la det renne av på kjøkkenpapir og smuldre det opp.
  2. 22. Legg hvitløk i den varme baconfettet. Kok og rør til det er mykt, ca. 1 minutt. Ta av varmen.
  3. 33. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Ha kremost og halvparten og halvparten i en middels stor bolle. Pisk med en elektrisk mikser til det er godt blandet. Rør inn bacon, hvitløk, blåmuggost og gressløk. Hell blandingen i en middels stor ildfast form.
  4. 44. Stek med lokk i den forvarmede ovnen i 30 minutter, eller til den er lett brunet.