
Varm blåmuggostdip med hvitløk og bacon
oppskrift på en kremet varm blåmuggostdip med hvitløk og sprøstekt bacon, perfekt som forrett eller til snacks.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 7 skiver bacon
- 2. 2 fedd hvitløk, finhakket og skrelt
- 3. 1 pakke (ca. 225 g) kremost, myknet
- 4. 1/4 kopp halvparten og halv
- 5. 4 unser blåmuggost, smuldret
- 6. 2 spiseskjeer fersk gressløk, hakket
Fremgangsmåte
- 11. Legg bacon i en stor, dyp stekepanne. Kok over middels høy varme til det er jevnt brunt. Ta baconet ut av pannen, la det renne av på kjøkkenpapir og smuldre det opp.
- 22. Legg hvitløk i den varme baconfettet. Kok og rør til det er mykt, ca. 1 minutt. Ta av varmen.
- 33. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Ha kremost og halvparten og halvparten i en middels stor bolle. Pisk med en elektrisk mikser til det er godt blandet. Rør inn bacon, hvitløk, blåmuggost og gressløk. Hell blandingen i en middels stor ildfast form.
- 44. Stek med lokk i den forvarmede ovnen i 30 minutter, eller til den er lett brunet.



