Røykfargede grønnsaker med tranebær
oppskrift på røykede grønnsaker med tranebær, perfekt som forrett eller tilbehør. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/2 spiseskje ekstra jomfru olivenolje
- 4 skiver hickory- eller epleveddsbacon, hakket
- 680 gram grønnkål, vasket og tørket i rene kjøkkenhåndklær
- Salt og pepper
- Litt nyrevet muskatnøtt, etter smak
- En håndfull tørkede, søtede tranebær
- 1 kopp kyllingkraft
Fremgangsmåte
- 1Varm opp en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett extra virgin olivenolje og bacon, og la baconet bli sprøtt. Mens baconet spriter seg opp, fjern kålbladene fra stilkene. Hakk kålen grovt og ha den i pannen for å visne. Krydre grønnsakene med salt, pepper og litt muskatnøtt. Strø over tranebær og rør inn buljong. La grønnsakene småkoke i 10 minutter på middels lav varme for å la tranebærene bli saftige og grønnsakene søte.


