Ristet tomatsuppe

Ristet tomatsuppe

oppskrift på ovnsbakt tomatsuppe som er enkel å lage, perfekt for kalde dager. smakfull, næringsrik og lett å tilpasse.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1. 2 ½ pund ferske tomater (blanding av ferske heirloom-, cherrytomater, vin- og plommetomater)
  • 2. 6 fedd hvitløk, skrelt
  • 3. 2 små gule løk, skivet
  • 4. Vin- eller cherrytomater til pynt, valgfritt
  • 5. ½ kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 6. Salt og nykvernet svart pepper
  • 7. 1 liter kyllingkraft
  • 8. 2 laurbærblad
  • 9. 4 ss smør
  • 10. ½ kopp hakkede ferske basilikumblader, valgfritt
  • 11. ¾ kopp kremfløte, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 450 grader Fahrenheit.
  2. 22. Vask, fjern kjernen og del tomatene i to. Fordel tomatene, hvitløksfedd og løk på et stekebrett. Hvis du bruker cherrytomater på vinranke til garnityr, legg dem også med, hele og på vinranken. Drypp over ½ kopp olivenolje og krydre med salt og pepper. Stek i 20 til 30 minutter, eller til de er karamelliserte.
  3. 33. Ta de stekte tomatene, hvitløken og løken ut av ovnen og overfør dem til en stor kjele (sett de stekte cherrytomater på vinranke til side til senere). Tilsett ¾ av kyllingkraften, laurbærblad og smør. Kok opp, reduser varmen og la det småkoke i 15 til 20 minutter, eller til væsken har redusert med en tredjedel.
  4. 44. Vask og tørk basilikumbladene, hvis du bruker dem, og ha dem i kjelen. Bruk en stavmikser for å pureere suppen til den er jevn. Sett suppen på lav varme igjen, tilsett fløte og juster konsistensen med resten av kyllingkraften om nødvendig. Krydre med salt og nykvernet svart pepper etter smak. Pynt i serveringsskålen med 3 eller 4 stekte cherrytomater på vinranke og en skvett kremfløte.