
Chino gulrot- og ingwersuppe
oppskrift på chino gulrot- og ingefærsaus. enkel å lage, sunn og full av smak. perfekt som forrett eller som tilbehør.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 pund oransje gulrøtter
- 1 pund gule gulrøtter
- 1 pund hvite gulrøtter
- 1/4 kopp peanøttolje
- 1 ss finhakket hvitløk
- 1 ss finhakket ingefær
- 1 ss finhakket grønn løk
- En klype rød pepperflak
- 1 ss salt
- 1/2 ts nykvernet hvit pepper
- 1/2 ts gurkemeie
- 1 ss honning, eller etter smak
- 8 kopper grønnsaksbuljong
- 1 kopp kremfløte
- 4 unser smør
- Olje til frityrsteking
- 1/2 kopp juliennegjengede ingefær
Fremgangsmåte
- 1Skrell gulrøttene og skjær dem i tynne skiver. I en stor kjele, varm opp oljen og stek hvitløk, finhakket ingefær, grønn løk og pepperflak i 1 til 2 minutter, eller til det er blankt. Ikke la det få farge. Tilsett gulrøttene, salt, pepper, gurkemeie og honning. Stek i 2 minutter under konstant omrøring. Hell i kraften og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke, og tilsett fløten. Kok i 40 minutter, eller til gulrøttene er møre.
- 2Overfør suppen til en blender; tilsett smør og kjør til en glatt puré. Sil suppen over i en ny kjele. Hvis suppen er for tykk, tilsett mer kraft. Smak til med salt, pepper og honning. Hold den varm.
- 3Forvarm oljen til 150°C (300°F).
- 4Friter ingefæren dypt, og la den renne av på en tallerken dekket med kjøkkenpapir.
- 5Til servering: hell 180 til 240 ml (6 til 8 unser) suppe i en skål. Pynt med fritert ingefær. Server umiddelbart.