Anise Biscotti

Anise Biscotti

oppskrift på anise biscotti, sprø italienske kjeks med anis og mandler. perfekt til kaffen eller som gave. enkel å lage hjemme.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 2 kopper hvitt sukker
  • 2. 1 kopp smør, myknet
  • 3. 4 egg
  • 4. 4 1/2 kopper hvetemel
  • 5. 4 teskjeer bakepulver
  • 6. 3/4 teskje salt
  • 7. 1/3 kopp brandy
  • 8. 1 1/2 teskjeer anis ekstrakt
  • 9. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 10. 1 kopp mandler
  • 11. 2 spiseskjeer anisfrø

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Legg to bakeplater med bakepapir eller aluminiumsfolie.
  2. 22. I en stor bakebolle, pisk sammen sukker og smør til det er lyst og luftig. Tilsett egg ett om gangen, og pisk godt etter hver gang. Bland brandy, anisekstrakt og vanilje i en liten bolle eller målekopp. I en middels stor bolle, bland mel, bakepulver og salt. Vekselsvis tilsett de tørre ingrediensene og brandy-blandingen i smørblandingen, begynn og avslutt med de tørre ingrediensene. Rør inn mandler og anisfrø.
  3. 33. Sett deigen i klatter med en skje på den forberedte bakeplaten, og form to lange remser på 2 x 13 tommer (ca. 5 x 33 cm) på hver plate. Jevn ut deigen til loggene med fuktede fingertupper.
  4. 44. Stek i ca. 30 til 35 minutter, eller til de er gylne og faste å ta på. Sett bakeplatene på rist og la dem avkjøle helt. Senk ovnstemperaturen til 150 grader Celsius (300 grader Fahrenheit).
  5. 55. Skjær de avkjølte loggene diagonalt i skiver på ca. 2 cm tykkelse med en serrert kniv. Legg skivene på bakeplatene.
  6. 66. Stek i ca. 20 minutter, snu dem etter 10 minutter, til de er tørre og lett brune. Ta dem ut og avkjøl på rist.