Sommertomatsalat med ricotta salata og kremet hvitløksvinaigrette

Sommertomatsalat med ricotta salata og kremet hvitløksvinaigrette

oppskrift på en frisk og smakfull sommer tomatsalat med ricotta salata og kremet hvitløksvinaigrette, perfekt for varme dager

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 pund modne tomater, skivet i 1/2-tommers tykkelse
  • 2. 2 kopper fennikel, juliennet
  • 3. Kremet hvitløksdressing, oppskrift følger
  • 4. Salt og nykvernet pepper
  • 5. 2 ss finhakket gressløk
  • 6. 1/4 kopp ferske kjørvelblader
  • 7. 4 basilikumblader, chiffonade
  • 8. 115 gram ricotta salata, smuldret
  • 9. 1/2 kopp nicoise-oliven, uten stein
  • 10. 2 ss majones
  • 11. 3 ss rødvinseddik
  • 12. 1 ss fersk sitronsaft
  • 13. 1 ss Dijon-sennep
  • 14. 2 hvitløksfedd, knust
  • 15. 1 kopp olivenolje
  • 16. Salt og nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg tomatene på et fat. Vend fennikel i en bolle med noen spiseskjeer av den kremete hvitløksdressingen, og krydre med salt og pepper. Form fennikelen til en haug i midten av fatet, oppå tomatene. Strø over urter, ost og oliven, og drypp med litt mer av den kremete hvitløksdressingen.
  2. 22. Bland majones, eddik, sitronsaft, sennep og hvitløk i en blender, og kjør til det er jevnt. Tilsett langsomt olivenoljen under omrøring til dressingen er emulgeret, og smak til med salt og pepper.