Sommertomatsalat med ricotta salata og kremet hvitløksvinaigrette
oppskrift på en frisk og smakfull sommer tomatsalat med ricotta salata og kremet hvitløksvinaigrette, perfekt for varme dager
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 pund modne tomater, skivet i 1/2-tommers tykkelse
- 2. 2 kopper fennikel, juliennet
- 3. Kremet hvitløksdressing, oppskrift følger
- 4. Salt og nykvernet pepper
- 5. 2 ss finhakket gressløk
- 6. 1/4 kopp ferske kjørvelblader
- 7. 4 basilikumblader, chiffonade
- 8. 115 gram ricotta salata, smuldret
- 9. 1/2 kopp nicoise-oliven, uten stein
- 10. 2 ss majones
- 11. 3 ss rødvinseddik
- 12. 1 ss fersk sitronsaft
- 13. 1 ss Dijon-sennep
- 14. 2 hvitløksfedd, knust
- 15. 1 kopp olivenolje
- 16. Salt og nykvernet pepper
Fremgangsmåte
- 11. Legg tomatene på et fat. Vend fennikel i en bolle med noen spiseskjeer av den kremete hvitløksdressingen, og krydre med salt og pepper. Form fennikelen til en haug i midten av fatet, oppå tomatene. Strø over urter, ost og oliven, og drypp med litt mer av den kremete hvitløksdressingen.
- 22. Bland majones, eddik, sitronsaft, sennep og hvitløk i en blender, og kjør til det er jevnt. Tilsett langsomt olivenoljen under omrøring til dressingen er emulgeret, og smak til med salt og pepper.


