
Grillet, hoisinsaus-marinerte, utbenede lammelår
oppskrift på grillede lammebog marinert i hoisin-saus, perfekt for en smakfull sommermiddag eller helgefeiring.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/3 kopp hoisinsaus
- 2. 3 spiseskjeer riseddik (uten smakstilsetninger)
- 3. 2 spiseskjeer soyasaus
- 4. 2 spiseskjeer finhakket hvitløk
- 5. 1/4 kopp finhakkede vårløk
- 6. 1 spiseskje honning
- 7. 1/2 teskje salt
- 8. en hel lammelår på mellom 6 1/2 og 7 1/2 pund, trimmet, benfritt og smørbrystet (4 1/2 til 5 1/2 pund uten ben)
- 9. vårløksbørster
- 10. Tilbehør: Grillet aubergine med hvitløksaus
Fremgangsmåte
- 11. I en bolle vispes hoisinsaus, eddik, soyasaus, hvitløk, finhakket vårløk, honning og salt sammen. Trim så mye som mulig av det gjenværende fettet fra lammekjøttet, og legg det i en flat, romslig skål. Fordel marinaden jevnt over begge sider av lammekjøttet. Mariner lammekjøttet, dekket og kjølt, i minst 4 timer eller over natten. Forbered grillen. La lammekjøttet komme til romtemperatur, og grill det på en oljet rist plassert 12 til 15 cm over glødende kull i 12 til 15 minutter på hver side, eller til en kjøtttermometer viser 60°C (140°F) for medium. (Alternativt kan lammekjøttet grilles under en forvarmet grillelement ca. 10 cm fra varmekilden i omtrent samme tid på hver side som ved grilling.) Overfør lammekjøttet til et skjærebrett og la det hvile i 20 minutter før det skjæres opp. Hold en skarp kniv i en 45° vinkel, og skjær lammekjøttet tvers over fibrene i tynne skiver. (Hvis du planlegger å lage lammesalat, kan du sette til side en tredjedel av det uskårne lammekjøttet, dekket og kjølt.)
- 22. I en bolle vispes hoisinsaus, eddik, soyasaus, hvitløk, finhakket vårløk, honning og salt sammen.
- 33. Trim så mye som mulig av det gjenværende fettet fra lammekjøttet, og legg det i en flat, romslig skål. Fordel marinaden jevnt over begge sider av lammekjøttet. Mariner lammekjøttet, dekket og kjølt, i minst 4 timer eller over natten.
- 44. Forbered grillen.
- 55. La lammekjøttet komme til romtemperatur, og grill det på en oljet rist plassert 12 til 15 cm over glødende kull i 12 til 15 minutter på hver side, eller til en kjøtttermometer viser 60°C (140°F) for medium. (Alternativt kan lammekjøttet grilles under en forvarmet grillelement ca. 10 cm fra varmekilden i omtrent samme tid på hver side som ved grilling.) Overfør lammekjøttet til et skjærebrett og la det hvile i 20 minutter før det skjæres opp.
- 66. Hold en skarp kniv i en 45° vinkel, og skjær lammekjøttet tvers over fibrene i tynne skiver. (Hvis du planlegger å lage lammesalat, kan du sette til side en tredjedel av det uskårne lammekjøttet, dekket og kjølt.)
- 77. For å lage vårløkbørster: Trim røttene og de grønne delene av vårløken, og la ca. 6 cm lange stilker bli igjen. Lag 1/2 tomme lange snitt langs stilkene på begge ender, og spre de frynsete endene forsiktig. Legg vårløken i en bolle med is og kaldt vann, og la den stå i 2 timer, eller til de frynsete endene har krøllet seg. Sil vårløken godt.
- 88. Trim røttene og de grønne delene av vårløken, og la ca. 6 cm lange stilker bli igjen. Lag 1/2 tomme lange snitt langs stilkene på begge ender, og spre de frynsete endene forsiktig. Legg vårløken i en bolle med is og kaldt vann, og la den stå i 2 timer, eller til de frynsete endene har krøllet seg. Sil vårløken godt.
- 99. Pynt lammekjøttet med vårløkbørster og server med aubergine.
- 1010. Pynt lammekjøttet med vårløkbørster og server med aubergine.



