Grillet, hoisinsaus-marinerte, utbenede lammelår

Grillet, hoisinsaus-marinerte, utbenede lammelår

oppskrift på grillede lammebog marinert i hoisin-saus, perfekt for en smakfull sommermiddag eller helgefeiring.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/3 kopp hoisinsaus
  • 2. 3 spiseskjeer riseddik (uten smakstilsetninger)
  • 3. 2 spiseskjeer soyasaus
  • 4. 2 spiseskjeer finhakket hvitløk
  • 5. 1/4 kopp finhakkede vårløk
  • 6. 1 spiseskje honning
  • 7. 1/2 teskje salt
  • 8. en hel lammelår på mellom 6 1/2 og 7 1/2 pund, trimmet, benfritt og smørbrystet (4 1/2 til 5 1/2 pund uten ben)
  • 9. vårløksbørster
  • 10. Tilbehør: Grillet aubergine med hvitløksaus

Fremgangsmåte

  1. 11. I en bolle vispes hoisinsaus, eddik, soyasaus, hvitløk, finhakket vårløk, honning og salt sammen. Trim så mye som mulig av det gjenværende fettet fra lammekjøttet, og legg det i en flat, romslig skål. Fordel marinaden jevnt over begge sider av lammekjøttet. Mariner lammekjøttet, dekket og kjølt, i minst 4 timer eller over natten. Forbered grillen. La lammekjøttet komme til romtemperatur, og grill det på en oljet rist plassert 12 til 15 cm over glødende kull i 12 til 15 minutter på hver side, eller til en kjøtttermometer viser 60°C (140°F) for medium. (Alternativt kan lammekjøttet grilles under en forvarmet grillelement ca. 10 cm fra varmekilden i omtrent samme tid på hver side som ved grilling.) Overfør lammekjøttet til et skjærebrett og la det hvile i 20 minutter før det skjæres opp. Hold en skarp kniv i en 45° vinkel, og skjær lammekjøttet tvers over fibrene i tynne skiver. (Hvis du planlegger å lage lammesalat, kan du sette til side en tredjedel av det uskårne lammekjøttet, dekket og kjølt.)
  2. 22. I en bolle vispes hoisinsaus, eddik, soyasaus, hvitløk, finhakket vårløk, honning og salt sammen.
  3. 33. Trim så mye som mulig av det gjenværende fettet fra lammekjøttet, og legg det i en flat, romslig skål. Fordel marinaden jevnt over begge sider av lammekjøttet. Mariner lammekjøttet, dekket og kjølt, i minst 4 timer eller over natten.
  4. 44. Forbered grillen.
  5. 55. La lammekjøttet komme til romtemperatur, og grill det på en oljet rist plassert 12 til 15 cm over glødende kull i 12 til 15 minutter på hver side, eller til en kjøtttermometer viser 60°C (140°F) for medium. (Alternativt kan lammekjøttet grilles under en forvarmet grillelement ca. 10 cm fra varmekilden i omtrent samme tid på hver side som ved grilling.) Overfør lammekjøttet til et skjærebrett og la det hvile i 20 minutter før det skjæres opp.
  6. 66. Hold en skarp kniv i en 45° vinkel, og skjær lammekjøttet tvers over fibrene i tynne skiver. (Hvis du planlegger å lage lammesalat, kan du sette til side en tredjedel av det uskårne lammekjøttet, dekket og kjølt.)
  7. 77. For å lage vårløkbørster: Trim røttene og de grønne delene av vårløken, og la ca. 6 cm lange stilker bli igjen. Lag 1/2 tomme lange snitt langs stilkene på begge ender, og spre de frynsete endene forsiktig. Legg vårløken i en bolle med is og kaldt vann, og la den stå i 2 timer, eller til de frynsete endene har krøllet seg. Sil vårløken godt.
  8. 88. Trim røttene og de grønne delene av vårløken, og la ca. 6 cm lange stilker bli igjen. Lag 1/2 tomme lange snitt langs stilkene på begge ender, og spre de frynsete endene forsiktig. Legg vårløken i en bolle med is og kaldt vann, og la den stå i 2 timer, eller til de frynsete endene har krøllet seg. Sil vårløken godt.
  9. 99. Pynt lammekjøttet med vårløkbørster og server med aubergine.
  10. 1010. Pynt lammekjøttet med vårløkbørster og server med aubergine.