Villløk og hvit bønnecurry

Villløk og hvit bønnecurry

oppskrift på villkåls- og hvitbønnecurry, perfekt for en rask og sunn middag. enkel å lage og full av smak, egner seg for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 ts vegetabilsk olje
  • 2 rødløk, skrelt og finhakket
  • 1 ½ ts korianderfrø
  • 1 ts gule sennepsfrø
  • 1 ts fenugreekfrø
  • frøene fra 5 kardemommekapsler
  • 3 ferske røde chili (eller flere hvis du liker sterk mat), skivet (fjern frøene hvis du vil ha mindre styrke)
  • 12 ferske karri-blader
  • 6 kaffirlimeblader
  • en liten håndfull korianderrot, vasket og finhakket
  • 4 hvitløksfedd, skrelt og knust
  • 2 ss jaggery eller superfint sukker
  • saften av 2 lime
  • 3 ss fiskesaus
  • 2 bokser (340 g) med gode, skrelte plommetomater
  • 2 kopper ferske, skrelte kokosbønner, eller 1 kopp tørkede cannellini-bønner, kokt
  • rikelig ¾ kopp kokosmelk
  • 280 g vill hvitløkblader

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp oljen i en stor, tykk panne over middels lav varme og surr løken til den er myk og gjennomsiktig. I en separat panne, varm opp alle krydderfrøene til de frigjør sin duft og begynner å hoppe lett i pannen. Tip inn dem i en morter og knus med pestle mens de fortsatt er varme. Tilsett de varme, knuste krydderne i løken sammen med chili, curryløv, limeblader og koriander. Kok i ytterligere 5 minutter på ganske lav varme, og tilsett deretter hvitløk, jaggery, limejuice og fiskesaus. Rør godt og kok i 5 minutter. Tilsett tomatene, rør godt, og kok i ytterligere 10 minutter, før du tilsetter de ferske eller kokte tørkede bønnene og kokosmelk. La det småkoke forsiktig i 10 til 15 minutter (eller til bønnene er møre hvis du bruker ferske). Mens curryen koker, vask vill hvitløk grundig, og plukk over hver blad nøye, da de kan ha små steiner. Et par minutter før servering, tilsett vill hvitløk og kok til den akkurat er visnet og myk. Ikke overkoking—vill hvitløk skal være lys og levende i fargen. Smak til og juster krydderet etter behov. Denne curryen skal være myk, aromatisk, lett søt, skarp og salt, med akkurat nok varme til å varme deg.
  2. 2Varm opp oljen i en stor, tykk panne over middels lav varme og surr løken til den er myk og gjennomsiktig.
  3. 3I en separat panne, varm opp alle krydderfrøene til de frigjør sin duft og begynner å hoppe lett i pannen. Tip inn dem i en morter og knus med pestle mens de fortsatt er varme.
  4. 4Tilsett de varme, knuste krydderne i løken sammen med chili, curryløv, limeblader og koriander. Kok i ytterligere 5 minutter på ganske lav varme, og tilsett deretter hvitløk, jaggery, limejuice og fiskesaus. Rør godt og kok i 5 minutter.