Hello Fresh Mobile Banner
Penne alla Vodka

Penne alla Vodka

Lær hvordan du lager klassisk penne alla vodka hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt for en smakfull middag på kort tid.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/2 stykke usaltet smør (4 spiseskjeer)
  • 1 middels stor løk, finhakket
  • 2/3 kopp vodka
  • 3/4 kopp hermetisk tomatpuré
  • 1 kopp kremfløte
  • 1/4 pund kokt skinke, finhakket
  • 2 dråper hot sauce (anbefalt: Tabasco), eller etter smak
  • 1/2 teskje salt
  • 1/4 teskje finmalt svart pepper
  • 450 gram penne
  • 3/4 kopp finrevet Parmigiano-Reggiano

Fremgangsmåte

  1. 1Smelt smør i en dyp, tung stekepanne på omtrent 30 cm over moderat lav varme. Tilsett løk og kok, rør av og til, til det begynner å mykne, ca. 5 minutter. Rør inn vodka, la det koke opp, og la det småkoke i 4 minutter. Tilsett tomatpuré og fløte, og la det småkoke, rør av og til, til løken er myk, ca. 5 minutter. Rør inn skinke, Tabasco, salt og pepper. Hold sausen varm over veldig lav varme. Kok pasta i en stor gryte på 6 til 8 liter med kokende, saltet vann (1 spiseskje salt per 4 liter vann) til den er al dente. Ta ut 1/2 kopp kokevann og sil av pastaen. Bland pastaen inn i sausen og vend godt, tilsett litt av kokevannet hvis pastaen virker tørr.