
Penne alla Vodka
Lær hvordan du lager klassisk penne alla vodka hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt for en smakfull middag på kort tid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 stykke usaltet smør (4 spiseskjeer)
- 1 middels stor løk, finhakket
- 2/3 kopp vodka
- 3/4 kopp hermetisk tomatpuré
- 1 kopp kremfløte
- 1/4 pund kokt skinke, finhakket
- 2 dråper hot sauce (anbefalt: Tabasco), eller etter smak
- 1/2 teskje salt
- 1/4 teskje finmalt svart pepper
- 450 gram penne
- 3/4 kopp finrevet Parmigiano-Reggiano
Fremgangsmåte
- 1Smelt smør i en dyp, tung stekepanne på omtrent 30 cm over moderat lav varme. Tilsett løk og kok, rør av og til, til det begynner å mykne, ca. 5 minutter. Rør inn vodka, la det koke opp, og la det småkoke i 4 minutter. Tilsett tomatpuré og fløte, og la det småkoke, rør av og til, til løken er myk, ca. 5 minutter. Rør inn skinke, Tabasco, salt og pepper. Hold sausen varm over veldig lav varme. Kok pasta i en stor gryte på 6 til 8 liter med kokende, saltet vann (1 spiseskje salt per 4 liter vann) til den er al dente. Ta ut 1/2 kopp kokevann og sil av pastaen. Bland pastaen inn i sausen og vend godt, tilsett litt av kokevannet hvis pastaen virker tørr.