
Kyllingschnitzel med sennepssaus
Lær å lage saftig kyllingschnitzel med kremet sennepssaus. En smakfull rett perfekt for hverdagsmiddag eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 kopp naturell lavfett gresk yoghurt
- 1/4 kopp fullkorns sennep
- 5 skiver hvitt brød, revet i biter
- 3/4 teskje tørket marjorem
- Kasjersalt og nykvernet pepper
- 1/2 kopp hvetemel
- 1/2 teskje paprika
- En klype nyrevet muskatnøtt
- 2 store egg
- 4 kyllingfileter, ca. 3 mm tykke (ca. 680 gram totalt)
- Vegetabilsk olje til steking
- Eplesaus, til servering (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Visp opp yoghurten og sennepen i en bolle til det er glatt; sett til side.
- 2Kjør brødet i en food processor til det er finmalt. Overfør til en flat skål og tilsett merian, salt og pepper etter smak. I en annen flat skål, krydre melet med paprika og muskatnøtt. Pisk eggene i en tredje skål. Krydre kyllingen med salt og pepper.
- 3Vend hver kyllingfilet i melet, og rist av overflødig. Dypp i eggene og deretter i brødsmulene, og trykk til for å dekke begge sider. Legg på bakepapir til de skal stekes.
- 4Varm opp 3,2 mm (1/8 tomme) vegetabilsk olje i en stor stekepanne over middels høy varme til den er varm. Legg i 2 kyllingfileter, og sving forsiktig pannen slik at oljen dekker dem. Stek til de er gyldne og sprø, ca. 3 minutter på hver side. Overfør til en tallerken med tørkepapir og krydre med salt. Gjenta med resten av kyllingen, og juster varmen etter behov. Server schnitzelen med sennepssaus og eplesaus, hvis ønskelig.
- 5Fotograf: Antonis Achilleos