Sesam- og sitronkylling
oppskriften på sesame-lemon chicken er en enkel, smakfull rett som passer perfekt til hverdagsmiddagen. klar på ca. 30 minutter!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 spiseskje ristet sesamfrø
- 1 spiseskje finrevet sitronskall
- 2 teskjeer tørket timian
- 1/2 teskje sukker
- Kosher-salt og nykvernet pepper
- 8 kyllinglår med skinn og bein, trimmet (ca. 900–1130 gram)
- 1 spiseskje fersk sitronsaft
- 2 spiseskjeer rødvinseddik
- 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 2 romainesalat-hoder, hakket (ca. 8 kopper)
- 1 agurk, hakket
- 1 tomat, hakket
- 2 kopper lett saltede pitachips, knust
Fremgangsmåte
- 1Forvarm grillen. Lag krydderblandingen: Bland sesamfrø, sitronskall, timian, sukker, 1/2 teskje salt og 1/4 teskje pepper i en krydderkvern; puls til frøene er lett knuste. Krydre kyllingen med salt og all krydderblandingen bortsett fra omtrent 1 1/2 spiseskje. Legg den med skinnsiden ned på en grillrist eller en stekebrett med rist, og grill, snu kyllingen og roter brettet halvveis gjennom, til den er gyllen og et kjøtttermometer viser 170 °F (ca. 77 °C), omtrent 8 til 10 minutter på hver side. Lag dressingen: Bland 1 spiseskje av den reserverte krydderblandingen, sitronsaft, eddik og salt etter smak i en bolle. Visp inn olivenoljen. Når kyllingen er ferdig, visp inn 1 spiseskje av stekesjyen i dressingen. Tilsett salat, agurk, tomat og pitachips; krydre med salt og pepper og vend forsiktig. Strø resten av krydderblandingen (1/2 spiseskje) over kyllingen og server med salaten.
- 2Fotograf: Justin Walker