Hello Fresh Mobile Banner
Egg- og kimchiris med ris

Egg- og kimchiris med ris

oppskrift på egg-and-kimchi rice bowls, en koreansk-inspirert rett som er enkel å lage, næringsrik og perfekt for en rask middag eller lunsj.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 kopper kimchi
  • 2. 1/3 kopp risvineddik
  • 3. 6 kopper kokt brunt ris
  • 4. Kosher-salt
  • 5. 4 skiver bacon
  • 6. 1 teskje vegetabilsk olje
  • 7. 4 store egg
  • 8. 1 avokado, kjernet ut, skrelt og skivet
  • 9. 2 vårløk, skivet
  • 10. 2 teskjeer ristet sesamolje

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland kimchi, eddik og 1/2 kopp vann i en blender og kjør til det er veldig glatt.
  2. 22. Bland risen, halvparten av kimchi-saften og 1/2 teskje salt i en middels stor bolle. Dekk til og varm opp i mikrobølgeovnen til det er varmt, rør om halvveis, ca. 4 minutter.
  3. 33. I mellomtiden koker du baconet i en stor non-stick panne over middels varme til det er brunt og sprøtt, 4 til 5 minutter på hver side. Overfør til en tallerken med papirhåndkle for å renne av, og hakk det grovt.
  4. 44. Tørk ut pannen baconet ble kokt i. Tilsett vegetabilsk olje og varm opp over middels høy varme. Knekk eggene i pannen og dryss litt salt over hver. Stek til eggehvitene er stivnet og plommene fortsatt er rennende, ca. 4 minutter. Ta av varmen.
  5. 55. Fordel den varme risen i 4 boller. Topp hver med et egg, avokado, bacon, den resterende kimchi-saften og vårløk. Drypp hver med 1/2 teskje sesamolje.