Egg- og kimchiris med ris
oppskrift på egg-and-kimchi rice bowls, en koreansk-inspirert rett som er enkel å lage, næringsrik og perfekt for en rask middag eller lunsj.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 kopper kimchi
- 2. 1/3 kopp risvineddik
- 3. 6 kopper kokt brunt ris
- 4. Kosher-salt
- 5. 4 skiver bacon
- 6. 1 teskje vegetabilsk olje
- 7. 4 store egg
- 8. 1 avokado, kjernet ut, skrelt og skivet
- 9. 2 vårløk, skivet
- 10. 2 teskjeer ristet sesamolje
Fremgangsmåte
- 11. Bland kimchi, eddik og 1/2 kopp vann i en blender og kjør til det er veldig glatt.
- 22. Bland risen, halvparten av kimchi-saften og 1/2 teskje salt i en middels stor bolle. Dekk til og varm opp i mikrobølgeovnen til det er varmt, rør om halvveis, ca. 4 minutter.
- 33. I mellomtiden koker du baconet i en stor non-stick panne over middels varme til det er brunt og sprøtt, 4 til 5 minutter på hver side. Overfør til en tallerken med papirhåndkle for å renne av, og hakk det grovt.
- 44. Tørk ut pannen baconet ble kokt i. Tilsett vegetabilsk olje og varm opp over middels høy varme. Knekk eggene i pannen og dryss litt salt over hver. Stek til eggehvitene er stivnet og plommene fortsatt er rennende, ca. 4 minutter. Ta av varmen.
- 55. Fordel den varme risen i 4 boller. Topp hver med et egg, avokado, bacon, den resterende kimchi-saften og vårløk. Drypp hver med 1/2 teskje sesamolje.