
Squash fylt med kjøttdeig
oppskrift på zucchini fylt med kjøttdeig, perfekt som hovedrett. enkel å lage og smakfull. ideell for en sunn middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/4 kopp langkornet hvit ris
- 1 teskje maisolje
- 1/2 pund kjøttdeig av storfe
- 2 pund medium eller små zucchini, omtrent 5 totalt
- 2 spiseskjeer pluss 1 teskje salt
- 1 pund tomater
- 1/2 teskje pepper
- 1 kopp tomatjuice
- 2 spiseskjeer ghee (klarnet smør, se Tips nedenfor)
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200°C. I en liten kjele over høy varme, kombiner ris og 1/2 kopp vann. Kok opp, reduser deretter varmen og la det småkoke, dekket, til vannet er absorbert, ca. 20 minutter. Ta kjelen av varmen og sett til side for å avkjøle. I en middels stor stekepanne over moderat høy varme, varm opp oljen til den er varm, men ikke røykende. Tilsett storfe og stek, rør av og til og del opp store klumper med en tresleiv, til kjøttet er brunt, ca. 10 minutter. Sett til side for å avkjøle. Bruk en eplekerner eller liten melonballskjærer og arbeid fra begge ender, hul ut hver zucchini, fjern alle frø og la skallet være ca. 1/3 tomme tykt. Kast pulp og frø. Legg zucchini i en stor bolle og tilsett 6 kopper kaldt vann og 2 ss salt. La ligge i 15 minutter, skyll deretter, tørk forsiktig og sett til side. Lag et grunt kryss gjennom skinnet nederst på hver tomat. Kok opp en middels stor kjele med vann. Fyll en middels stor bolle med kaldt vann og plasser den på arbeidsflaten nær kjelen. Arbeid i porsjoner, legg tomatene i det kokende vannet og kok i 30 sekunder for å blansjere. Bruk en hullsleiv og overfør hver porsjon til det kalde vannet for å avkjøle raskt. Bruk en liten skarp kniv som hjelp, og start ved kryss på bunnen, trekk av skinnet på tomatene. Del tomatene i to, fjern og kast frøene. Skjær tomatene i små terninger. I en stor bolle, kombiner ris, storfe og tomater. Bland inn pepper og resten av 1 teskje salt. Bruk en liten skje og fyll 4 spiseskjeer av blandingen inn i hver zucchini. Plasser zucchini i en non-stick bakeform eller ovnsfast fat. Hell over tomatsausen. Drypp med ghee og stek i 30 minutter, eller til en kniv glir lett inn og sausen er tykknet. Server varm.
- 2Forvarm ovnen til 200°C.
- 3I en liten kjele over høy varme, kombiner ris og 1/2 kopp vann. Kok opp, reduser deretter varmen og la det småkoke, dekket, til vannet er absorbert, ca. 20 minutter. Ta kjelen av varmen og sett til side for å avkjøle.
- 4I en middels stor stekepanne over moderat høy varme, varm opp oljen til den er varm, men ikke røykende. Tilsett storfe og stek, rør av og til og del opp store klumper med en tresleiv, til kjøttet er brunt, ca. 10 minutter. Sett til side for å avkjøle.
- 5Bruk en eplekerner eller liten melonballskjærer og arbeid fra begge ender, hul ut hver zucchini, fjern alle frø og la skallet være ca. 1/3 tomme tykt. Kast pulp og frø. Legg zucchini i en stor bolle og tilsett 6 kopper kaldt vann og 2 ss salt. La ligge i 15 minutter, skyll deretter, tørk forsiktig og sett til side.
- 6Lag et grunt kryss gjennom skinnet nederst på hver tomat. Kok opp en middels stor kjele med vann. Fyll en middels stor bolle med kaldt vann og plasser den på arbeidsflaten nær kjelen. Arbeid i porsjoner, legg tomatene i det kokende vannet og kok i 30 sekunder for å blansjere. Bruk en hullsleiv og overfør hver porsjon til det kalde vannet for å avkjøle raskt. Bruk en liten skarp kniv som hjelp, og start ved kryss på bunnen, trekk av skinnet på tomatene. Del tomatene i to, fjern og kast frøene. Skjær tomatene i små terninger.
- 7I en stor bolle, kombiner ris, storfe og tomater. Bland inn pepper og resten av 1 teskje salt. Bruk en liten skje og fyll 4 spiseskjeer av blandingen inn i hver zucchini.
- 8Plasser zucchini i en non-stick bakeform eller ovnsfast fat. Hell over tomatsausen. Drypp med ghee og stek i 30 minutter, eller til en kniv glir lett inn og sausen er tykknet. Server varm.