Hello Fresh Mobile Banner
Stekt andebryst med fiken og portvin

Stekt andebryst med fiken og portvin

Lær hvordan du lager sauteret andebryst med søte fiken og fyldig portvin. Perfekt for en spesiell anledning eller en luksuriøs middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 store andel av andebryst, beinfrie (beina er satt til side)
  • 2. Olivenolje
  • 3. 1/2 teskje finhakket fersk timian eller tørket, smuldret
  • 4. Nykvernet pepper
  • 5. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 6. 800 gram kyllingrygg eller -vinger
  • 7. 1 løk, delt i fire
  • 8. 1 kopp storfekraft eller hermetisk usaltet buljong
  • 9. 1 kopp kyllingkraft eller hermetisk lavsalt buljong
  • 10. Salt
  • 11. 3 spiseskjeer smør
  • 12. 1 sjalottløk, finhakket
  • 13. 1/2 kopp portvin
  • 14. 6 tørkede Calimyrna-figener, stilket og delt i fire
  • 15. 3/4 teskje finhakket fersk timian eller 1/4 teskje tørket, smuldret

Fremgangsmåte

  1. 1Fjern overflødig fett fra andebrystene. Pensle brystene med olje; strø over 1/2 teskje timian og pepper. Dekk til og la stå i 1 time. (Kan forberedes 1 dag i forveien. Oppbevar i kjøleskap.) Varm opp 1 spiseskje olje i en tykk, middels stor kjele over middels høy varme. Tilsett andeben, kyllingrygg og løk, og kok til det blir brunt, vend av og til, ca. 12 minutter. Tilsett begge kraftene. Kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke til det er redusert til 3/4 kopp væske, ca. 1 time. Sil av og fjern fett fra andekraften. (Kan forberedes 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.) Varm opp 1 spiseskje olje i en stor, tung stekepanne over middels høy varme. Krydre andebrystene med salt; legg dem i pannen med skinnsiden ned og kok i 4 minutter. Vend og kok i ca. 2 minutter til for medium-rare. Overfør til en oppvarmet serveringsfat og dekk med aluminiumsfolie for å holde varmen. Tøm av fettet fra pannen. Tilsett 1 spiseskje smør i pannen og la det smelte over middels varme. Tilsett sjalottløk og sautér til den er gjennomsiktig, ca. 2 minutter. Tilsett portvin og fiken. Øk varmen og kok opp til væsken er redusert til en glasur, og skrap opp eventuelle brune biter, ca. 4 minutter. Tilsett andekraften og kok til den er sirupsaktig, og tilsett eventuelle juicer som har samlet seg på andefatet, ca. 6 minutter. Ta av varmen og visp inn de resterende 2 spiseskjeene smør, én spiseskje av gangen. Krydre med salt og pepper.