Hello Fresh Mobile Banner
Tropiske søtpotetfries

Tropiske søtpotetfries

oppskrift på tropical søtpotet fries med eksotiske smaker, enkel å lage og perfekt som snacks eller tilbehør. prøv den i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 søtpoteter, uten skrell
  • 2. 2 spiseskjeer olivenolje, eller etter behov
  • 3. salt og nykvernet svart pepper
  • 4. 1 spiseskje havsalt
  • 5. 1 ½ teskjeer revet limeskall
  • 6. 1/8 teskje chilipulver
  • 7. 1/8 teskje paprika
  • 8. 1/8 teskje knuste rød pepperflak
  • 9. ¼ kopp hakket frisk koriander

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg søtpotetene i en stor kjele og dekk med vann. Kok opp over høy varme, reduser deretter varmen til middels-lav, dekk til og la småkoke til de er møre, ca. 20 minutter. Sil av vannet og la dem dampe tørre i ett eller to minutter. La dem avkjøle, og skjær deretter hver søtpotet i båter. Legg båtene på et bakepapirkledd stekebrett.
  2. 22. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit).
  3. 33. Pensle søtpotetbåtene med olivenolje, og krydre lett med salt og pepper. Bland havsalt, limeskall, chilipulver, paprika og knuste rød pepperflak i en liten bolle.
  4. 44. Stek i den forvarmede ovnen til de er gyldne på alle sider, ca. 20 minutter. Anrett på fat og dryss umiddelbart over krydderblandingen og koriander.