
Tropiske søtpotetfries
oppskrift på tropical søtpotet fries med eksotiske smaker, enkel å lage og perfekt som snacks eller tilbehør. prøv den i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 søtpoteter, uten skrell
- 2. 2 spiseskjeer olivenolje, eller etter behov
- 3. salt og nykvernet svart pepper
- 4. 1 spiseskje havsalt
- 5. 1 ½ teskjeer revet limeskall
- 6. 1/8 teskje chilipulver
- 7. 1/8 teskje paprika
- 8. 1/8 teskje knuste rød pepperflak
- 9. ¼ kopp hakket frisk koriander
Fremgangsmåte
- 11. Legg søtpotetene i en stor kjele og dekk med vann. Kok opp over høy varme, reduser deretter varmen til middels-lav, dekk til og la småkoke til de er møre, ca. 20 minutter. Sil av vannet og la dem dampe tørre i ett eller to minutter. La dem avkjøle, og skjær deretter hver søtpotet i båter. Legg båtene på et bakepapirkledd stekebrett.
- 22. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit).
- 33. Pensle søtpotetbåtene med olivenolje, og krydre lett med salt og pepper. Bland havsalt, limeskall, chilipulver, paprika og knuste rød pepperflak i en liten bolle.
- 44. Stek i den forvarmede ovnen til de er gyldne på alle sider, ca. 20 minutter. Anrett på fat og dryss umiddelbart over krydderblandingen og koriander.