
Røstede aubergine- og tomatstabler
utforsk denne enkle oppskriften på roaste aubergine- og tomatstabler. perfekt som forrett eller lett middag, fylt med smak og sunne ingredienser.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3 store eggplanter, hver omtrent 450 gram, kuttet på tvers i 1/2-tommers skiver
- 1/4 kopp kosher-salt, pluss mer for krydring
- Extra virgin olivenolje
- 2 spiseskjeer god kvalitets balsamicoeddik
- Nykvernet svart pepper
- 16 store tomatskiver, hver 1/4 tomme tykke
- 1 1/2 teskjeer finhakket hvitløk
- 1 1/2 pund fersk mozzarella, skåret i 1/4-tommers skiver
Fremgangsmåte
- 1I en stor bolle vender du aubergineskivene med 1/4 kopp kosher salt. Bruk fingertuppene til å fordele saltet jevnt på begge sider av hver skive. Sett auberginen i en sil over en stor bolle eller et stekebrett for å fange opp saften. La det stå i 1 til 2 timer.
- 2Forvarm ovnen til 450 grader Fahrenheit. Legg to stekebrett på 18 x 13 tommer med aluminiumsfolie av kraftig kvalitet.
- 3Skyll auberginen under kaldt vann og tørk den grundig med papirhåndklær.
- 4Legg aubergineskivene i ett lag på ett av stekebrettene. Pensle med olivenolje på én side. Pensle med balsamicoeddik og dryss over nykvernet pepper.
- 5Hell 2 spiseskjeer olivenolje over det andre stekebrettet. Legg tomatskivene i ett lag, krydre med salt og pepper, og dryss over finhakket hvitløk.
- 6Stek tomatskivene til de er veldig myke og begynner å bli brune, ca. 10 til 15 minutter, uten å vende dem. Stek aubergineskivene til de er møre og godt brunet, ca. 20 til 30 minutter, uten å vende dem. La tomat- og aubergineskivene avkjøle til du kan håndtere dem med fingrene.
- 7Lag en kort stabel med aubergine nederst, deretter en skive mozzarella, og så tomat. Topp med en ny skive aubergine. Varm opp stablene i ovnen til mozzarellaen lett smelter. Drypp over olivenolje og server.