Hello Fresh Mobile Banner
Røstede aubergine- og tomatstabler

Røstede aubergine- og tomatstabler

utforsk denne enkle oppskriften på roaste aubergine- og tomatstabler. perfekt som forrett eller lett middag, fylt med smak og sunne ingredienser.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 3 store eggplanter, hver omtrent 450 gram, kuttet på tvers i 1/2-tommers skiver
  • 1/4 kopp kosher-salt, pluss mer for krydring
  • Extra virgin olivenolje
  • 2 spiseskjeer god kvalitets balsamicoeddik
  • Nykvernet svart pepper
  • 16 store tomatskiver, hver 1/4 tomme tykke
  • 1 1/2 teskjeer finhakket hvitløk
  • 1 1/2 pund fersk mozzarella, skåret i 1/4-tommers skiver

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor bolle vender du aubergineskivene med 1/4 kopp kosher salt. Bruk fingertuppene til å fordele saltet jevnt på begge sider av hver skive. Sett auberginen i en sil over en stor bolle eller et stekebrett for å fange opp saften. La det stå i 1 til 2 timer.
  2. 2Forvarm ovnen til 450 grader Fahrenheit. Legg to stekebrett på 18 x 13 tommer med aluminiumsfolie av kraftig kvalitet.
  3. 3Skyll auberginen under kaldt vann og tørk den grundig med papirhåndklær.
  4. 4Legg aubergineskivene i ett lag på ett av stekebrettene. Pensle med olivenolje på én side. Pensle med balsamicoeddik og dryss over nykvernet pepper.
  5. 5Hell 2 spiseskjeer olivenolje over det andre stekebrettet. Legg tomatskivene i ett lag, krydre med salt og pepper, og dryss over finhakket hvitløk.
  6. 6Stek tomatskivene til de er veldig myke og begynner å bli brune, ca. 10 til 15 minutter, uten å vende dem. Stek aubergineskivene til de er møre og godt brunet, ca. 20 til 30 minutter, uten å vende dem. La tomat- og aubergineskivene avkjøle til du kan håndtere dem med fingrene.
  7. 7Lag en kort stabel med aubergine nederst, deretter en skive mozzarella, og så tomat. Topp med en ny skive aubergine. Varm opp stablene i ovnen til mozzarellaen lett smelter. Drypp over olivenolje og server.