asiatiske tyrkiske burgere

asiatiske tyrkiske burgere

oppskrift på asiatiske kalkunburgere med spennende krydder og friske grønnsaker. perfekt for en sunn og smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/4 kopp bulgurhvete
  • 1/2 kopp kokende vann
  • 1/4 kopp risvinseddik
  • 1 teskje sukker
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 1/4 agurk uten frø, skivet i 1/8-tommers tykke skiver, 1 kopp
  • 1/4 liten rødløk, tynne skiver
  • 1/4 kopp naturell lett yoghurt
  • 1 teskje chili- og hvitløksaus
  • 340 gram magert kalkunkjøttdeig
  • 2 spiseskjeer hoisinsaus
  • 2 vårløk, hakket
  • 1 teskje revet ingefær
  • 1 fedd hvitløk, revet
  • 2 spiseskjeer hakket koriander, pluss 1/4 kopp hele blader
  • 2 teskjeer vegetabilsk olje
  • 4 fullkorns hamburgerbrød

Fremgangsmåte

  1. 1Legg bulguren i en middels stor bolle og tilsett kokende vann. Dekk med plastfolie og la stå til bulguren er mør, ca. 45 minutter til 1 time.
  2. 2I mellomtiden, visp sammen eddik og sukker i en middels stor bolle med rikelig salt og pepper til det er oppløst. Tilsett agurk og løk, vend godt og la marinere i ca. 30 minutter.
  3. 3I en separat liten bolle bland yoghurt og chili-hvitløkssaus. Krydre med salt og pepper og sett til side.
  4. 4Sil av bulguren og ha den i en stor bolle. Tilsett kalkun, hoisin, vårløk, ingefær, hvitløk og hakket koriander, og bland til det er godt kombinert. Form til 4 like store burgere.
  5. 5Varm opp en stor non-stick panne på middels varme til den er veldig varm. Pensle lett begge sider av hver burger med olje og legg dem i pannen. Stek, snu en gang, til de er gjennomstekte, ca. 3–4 minutter på hver side.
  6. 6Sil av de syltede grønnsakene og vend dem med hele koriander. Smør litt krydret yoghurtsaus på toppen og bunnen av hver bolle, og legg en burgerpatty og noen sylteagurker oppå.