
asiatiske tyrkiske burgere
oppskrift på asiatiske kalkunburgere med spennende krydder og friske grønnsaker. perfekt for en sunn og smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/4 kopp bulgurhvete
- 1/2 kopp kokende vann
- 1/4 kopp risvinseddik
- 1 teskje sukker
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 1/4 agurk uten frø, skivet i 1/8-tommers tykke skiver, 1 kopp
- 1/4 liten rødløk, tynne skiver
- 1/4 kopp naturell lett yoghurt
- 1 teskje chili- og hvitløksaus
- 340 gram magert kalkunkjøttdeig
- 2 spiseskjeer hoisinsaus
- 2 vårløk, hakket
- 1 teskje revet ingefær
- 1 fedd hvitløk, revet
- 2 spiseskjeer hakket koriander, pluss 1/4 kopp hele blader
- 2 teskjeer vegetabilsk olje
- 4 fullkorns hamburgerbrød
Fremgangsmåte
- 1Legg bulguren i en middels stor bolle og tilsett kokende vann. Dekk med plastfolie og la stå til bulguren er mør, ca. 45 minutter til 1 time.
- 2I mellomtiden, visp sammen eddik og sukker i en middels stor bolle med rikelig salt og pepper til det er oppløst. Tilsett agurk og løk, vend godt og la marinere i ca. 30 minutter.
- 3I en separat liten bolle bland yoghurt og chili-hvitløkssaus. Krydre med salt og pepper og sett til side.
- 4Sil av bulguren og ha den i en stor bolle. Tilsett kalkun, hoisin, vårløk, ingefær, hvitløk og hakket koriander, og bland til det er godt kombinert. Form til 4 like store burgere.
- 5Varm opp en stor non-stick panne på middels varme til den er veldig varm. Pensle lett begge sider av hver burger med olje og legg dem i pannen. Stek, snu en gang, til de er gjennomstekte, ca. 3–4 minutter på hver side.
- 6Sil av de syltede grønnsakene og vend dem med hele koriander. Smør litt krydret yoghurtsaus på toppen og bunnen av hver bolle, og legg en burgerpatty og noen sylteagurker oppå.




